Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij

Zespół Szkół Ogólnokształcących im. Edwarda Szylki w Ożarowie - Stołówka

Stołówka

 

Stołówka w Zespole Szkół Ogólnokształcących im. Edwarda Szylki w Ożarowie znajduje się na I. piętrze.

Obiady wydawane są od godziny 11.30 do godziny 14.30.

Na pierwszej przerwie obiadowej (po 4 lekcji) jedzą  uczniowie szkoły podstawowej klas I - V, na drugiej przerwie obiadowej (po 5 lekcji) uczniowie klas

VI - VIII szkoły podstawowej.

  

Kierownik stołówki: Justyna Nowak

  

  
Koszt posiłku

Zupa – 2,50 zł

II danie - 4,00 zł

Pełny obiad – 6,50 zł

 

Abonament obiadowy marzec 2024r. – 19 dni żywieniowych

Zupa     47,50 zł   

II danie      76,00 zł 

Pełny obiad    123,50 zł 

 

Płatności za obiad na miesiąc marzec można dokonać od 01.03.2024 r. 

 

***

 

SZANOWNY RODZICU!
WYJAZD DZIECKA NA ZAPLANOWANĄ WYCIECZKĘ LUB WYJŚCIE ZE SZKOŁY NALEŻY ZGŁOSIĆ CO NAJMNIEJ TYDZIEŃ WCZEŚNIEJ.
 
Jadłospis 

11.03.2024 - 22.03.2024 

DATA

OBIAD

SKŁAD POSIŁKÓW

11.03.2024

PONIEDZIAŁEK

Barszcz czerwony
 z ziemniakami (402kcal)

Marchew, pietruszka, seler, por, cebula - 30g, ziemniaki 300g, boczek wędzony 20g, buraki czerwone 100g, śmietana 30% 20g, przyprawy

Kasza, gulasz wieprzowy, ogórek kiszony z cebulką

Kompot wieloowocowy (400 kcal)

Kasza gryczana 70g, szynka 100g,  cebula 10g, mąka (pszenica), śmietana 30% 10g, ogórek kiszony 100g, cebula 10g, olej, przyprawy

12.03.2024

WTOREK

Zupa łazankowa

Pieczywo mieszane (483 kcal)

Marchew, pietruszka, seler, por, cebula -50g, ziemniaki 120g, makaron 20g, boczek 10g, przyprawy

 

Ziemniaki, kotlet mielony mieszany, surówka wielowarzywna

Kisiel (583kcal)

 

Ziemniaki 300g, masło śmietanka pasteryzowana, filet z indyka 50g, filet 50g, bułka tarta 20( mąka pszenna margaryna: oleje roślinne (palmowy, rzepakowy, kokosowy, częściowo utwardzony palmowy o zmiennych proporcjach), woda, emulgatory (mono-i di glicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyny), regulator kwasowości(kwas cytrynowy), barwnik (annato)]cukier, sól , drożdże) , cebula 10g, jaja 6g, marchew 40g, kapusta biała 40g, seler 15g, pietruszka 10g, cebula 10g, ogórek kiszony 30g, jabłko 20g, majonez 15g olej rzepakowy rafinowany, musztarda (woda, ocet, gorczyca, cukier, sól, przyprawy), woda, żółtka jaj kurzych , przyprawy, kisiel (skrobia, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), 1,1% sok z limonki w proszku (syrop glukozowy, koncentrat soku z limonki), witamina C, sól, aromat, barwnik kurkumia)

13.03.2024

ŚRODA

Zupa ogórkowa

Pieczywo mieszane (472 kcal)

Marchew, pietruszka, seler, por, cebula - 55g ,  ziemniaki 200g, ogórek kw 40g., śmietana 20g, wywar mięsny wp., przyprawy

Chłopski garnek, bułka

Kompot wieloowocowy (551 kcal)

Ziemniaki 80g, papryka 25g, pieczarka 15g, kapusta biała 100g, szynka b/k 50g, kiełbasa 20g, pomidory 25g ( pomidory, sok pomidorowy, regulator kwasowości – kwas cytrynowy), cebula 10g, koncentrat pomidorowy (28-30% z pomidorów uprawianych w sposób zrównoważony) przyprawy,  bułka woda, mąka pszenna, margaryna: [oleje roślinne (palmowy, rzepakowy, kokosowy, częściowo utwardzony palmowy o zmiennych proporcjach), woda, emulgatory (mono-i di glicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyny), regulator kwasowości(kwas cytrynowy), barwnik (annato)]cukier, sól , drożdże

14.03.2024

CZWARTEK

Zupa Basi

Pieczywo mieszane (455 kcal)

Marchew, pietruszka, seler, por, cebula - 30g, filet drobiowy 70g, seler naciowy, papryka 30g, pomidory kostka 5 g, fasola biała 20g, ziemniaki 100g, przyprawy

Ziemniaki, strogonow drobiowy, ogórek z marchewką, kompot wieloowocowy ( 544 kcal)

Ziemniaki 300g, filet drobiowy 100g, śmietana 10g, olej 10g, cebula 10g, mąka 5g, ogórek kw. 80g, marchew 40g, cebula -10g, przyprawy

15.03.2024

PIĄTEK

Zupa pomidorowa z ryżem

Pieczywo mieszane (437 kcal)

Marchew, pietruszka, seler, por, cebula - 50g, ryż 30g, natka, koncentrat pom.15g (28-30% z pomidorów uprawianych w sposób zrównoważony), śmietana 30% 20g, wywar drobiowy, przyprawy

Makaron z tuńczykiem

Kompot wieloowocowy (424 kcal)

Makaron 80g (mąka z pszenicy durum, woda), tuńczyk w 35g (tuńczyk, woda, sól, olej sojowy ), cebula 10g, pomidory kostka 40g (pomidory, sok pomidorowy, regulator kwasowości – kwas cytrynowy),koncentrat pom 10g (28-30% z pomidorów uprawianych w sposób zrównoważony ), pomidory suszone 20 g (pomidory suszone 56% (pomidory suszone 34%, woda, sól), olej rzepakowy, przyprawy)

DATA

OBIAD

SKŁAD POSIŁKÓW

18.03.2024

PONIEDZIAŁEK

Żurek z jajkiem i kiełbasą

Pieczywo mieszane (491 kcal)

Jaja 25g, boczek b/k 10g, kiełbasa 10g, cebula 10g, ziemniaki 150g, śmietana 30% 20g, żurek zakwas (woda, mąka żytnia, czosnek, przyprawy

 

Risotto z kurczakiem

Kompot wieloowocowy ( 728 kcal)

Ryż 80g, filet drobiowy 110g, marchew 30g, pietruszka 15g, seler 10g, cebula 15g, cukinia 20g, por 10g, masło 5g

19.03.2024

WTOREK

 

Zupa koperkowa

Pieczywo mieszane (485 kcal)

Marchew, pietruszka, seler, por, cebula-50g, ziemniaki 200g, śmietana 20g, koper, wywar mięsny wp.

Ziemniaki, bigos

Kompot wieloowocowy (521 kcal)

Ziemniaki 300g, masło 5g, kapusta kiszona 200g, szynka 50g, kiełbasa 30g, boczek 10g, cebula 15g, koncentrat pom 10g ( 28-30% z pomidorów uprawianych w sposób zrównoważony), przyprawy

20.03.2024

ŚRODA

 

Barszcz ukraiński

Pieczywo mieszane (479 kcal)

Marchew, pietruszka, seler, por, cebula - 50g, ziemniaki 100g, fasola biała 15g, boczek wędzony 10g, buraki 80g, śmietana 30% 20g

Makaron, filet drobiowy
w sosie Shrekowym

Kompot wieloowocowy (496kcal)

Makaron 70g, szpinak 50g, cebula 10g, śmietana 15 g, filet 110g, pomidory suszone 20g, przyprawy

21.03.2024
CZWARTEK

 

 

Kapuśniak z kiszonej kapusty

Pieczywo mieszane (400 kcal)

Marchew, pietruszka, seler, por, cebula -50g, kapusta kiszona 60g, kiełbasa 10g, boczek 10g, ziemniaki 120g, przyprawy

Ziemniaki, klopsik w sosie musztardowym, ćwikła

Kompot wieloowocowy (584 kcal)

Ziemniaki 300g, masło 5g, szynka b/k 90g, cebula 10g, jaja, bułka tarta 20g (mąka pszenna margaryna: oleje roślinne (palmowy, rzepakowy, kokosowy, częściowo utwardzony palmowy o zmiennych proporcjach), woda, emulgatory (mono-i di glicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyny), regulator kwasowości(kwas cytrynowy), barwnik (annato)]cukier, sól , drożdże) musztarda (woda, gorczyca biała, ocet spirytusowy, sól, cukier, przyprawy aromatyczno-smakowe z dodatkiem barwnika naturalnego kurkuminy) , śmietana 10g, mąka, buraki 120g, chrzan 10g, przyprawy

22.03.2024

PIĄTEK

 

 

Zupa fasolowa

Pieczywo mieszane (578 kcal)

Marchew, pietruszka, seler, por, cebula -50g, ziemniaki 150g, fasola biała 40g, kiełbasa 10g, boczek wędzony 10g, przyprawy

Ziemniaki, paluszki rybne, surówka z białej kapusty

Kompot wieloowocowy  (726 kcal)

Ziemniaki 300g, masło (śmietanka pasteryzowana), ryba 130g, bułka tarta 20g (mąka pszenna margaryna: oleje roślinne (palmowy, rzepakowy, kokosowy, częściowo utwardzony palmowy o zmiennych proporcjach), woda, emulgatory (mono-i di glicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyny), regulator kwasowości(kwas cytrynowy), barwnik (annato)]cukier, sól , drożdże), jaja 6g rama profi, olej, kapusta biała 100g, ogórek kiszony 30g, kukurydza 10g,  cebula 15g, majonez 20g (olej rzepakowy rafinowany, musztarda (woda, ocet, gorczyca, cukier, sól, przyprawy), woda, żółtka jaj kurzych

   

W stołówce szkolnej stosowana jest sól - 2 g na osobę, cukier 2 g na osobę.

 

Alergeny

Chleb zwykły (pieczywo mieszane pszenno-żytnie - mąka pszenna, woda, mąka żytnia, drożdże, sól)
Chleb razowy (mąka razowa żytnia, mąka pszenna, woda, sól, drożdże)
Śmietana 30% (śmietanka, stabilizator: karagen) 
W stołówce szkolnej stosowane są przyprawy, które mogą zawierać: gluten, gorczycę, soję, seler, jaja.

 

 

Artykuły

  • Program dla szkół

    Nasza szkoła podstawowa uczestniczy w unijnym Programie dla szkół, który jest realizowany z Krajowym Ośrodkiem Wsparcia Rolnictwa. Jest to program edukacyjny, dzięki któremu, w atrakcyjny sposób, dzieci uczą się zasad zdrowego odżywiania, regularnie spożywając w szkole dostarczone im owoce i warzywa oraz mleko i produkty mleczne.

    Każdy rodzic lub opiekun dziecka powinien zapoznać się z zasadami Programu i wyrazić zgodę na udział dziecka w Programie dla szkół.

     

    Czytaj Więcej o: Program dla szkół

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2017-01-04 17:36przez:
Opublikowano:2017-01-04 11:33przez: Edyta Kielin-Kowalska
Podmiot udostępniający: Zespół Szkół Ogólnokształcących im. Edwarda Szylki w Ożarowie
Odwiedziny:44389

Rejestr zmian

  • Brak wpisów.