Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij

Zespół Szkół Ogólnokształcących im. Edwarda Szylki w Ożarowie - Stołówka

Stołówka

 

Stołówka w Zespole Szkół Ogólnokształcących im. Edwarda Szylki w Ożarowie znajduje się na I. piętrze.

Obiady wydawane są od godziny 11.30 do godziny 14.30.

Na pierwszej przerwie obiadowej (po 4 lekcji) jedzą  uczniowie szkoły podstawowej klas I - V, na drugiej przerwie obiadowej (po 5 lekcji) uczniowie klas

VI - VIII szkoły podstawowej.

  

Kierownik stołówki: Justyna Nowak

  

  
Koszt posiłku

Zupa – 2,80 zł

II danie - 4,50 zł

Pełny obiad – 7,30 zł

 

 

Abonament obiadowy kwiecień  2025r. – 18 dni żywieniowych

Zupa               50,40 zł 

II danie           81,00 zł

Pełny obiad    131,40 zł

Płatności za posiłki na miesiąc kwiecień można dokonać od 24.03.2025r. do 31.03.2025r.

 

 

 

Uwaga: zmiana regulaminu

 

***

 

 
 
SZANOWNY RODZICU!
WYJAZD DZIECKA NA ZAPLANOWANĄ WYCIECZKĘ LUB WYJŚCIE ZE SZKOŁY NALEŻY ZGŁOSIĆ CO NAJMNIEJ TYDZIEŃ WCZEŚNIEJ.
 
Jadłospis 

17.03.2025 -  28.03.2025  

DATA

OBIAD

SKŁAD POSIŁKÓW

17.03.2025

poniedziałek

Zupa pomidorowa z ryżem

Pieczywo mieszane (437 kcal)

Marchew, pietruszka, seler, por, cebula - 50g, ryż 30g, natka, koncentrat pom.15g (28-30% z pomidorów uprawianych w sposób zrównoważony), śmietana 30% 20g, wywar drobiowy, przyprawy

Ziemniaki, pulpet w sosie koperkowym, pomidor z ziołami
 i szczypiorkiem

Kompot wieloowocowy(524 kcal)

Ziemniaki300g,  szynka b/k 90g, cebula 10g, jaja, bułka tarta 20g (mąka pszenna margaryna: oleje roślinne (palmowy, rzepakowy, kokosowy, częściowo utwardzony palmowy o zmiennych proporcjach), woda, emulgatory (mono-i di glicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyny), regulator kwasowości(kwas cytrynowy), barwnik (annato)]cukier, sól , drożdże) koper, śmietana 10g, mąka, olej, pomidor 100g, sos winegret (olej, bazylia, ocet balsamiczny), szczypiorek

18.03.2025

wtorek

Zupa grochowa

Pieczywo mieszane (429 kcal)

Marchew, pietruszka, seler, por, cebula - 50g, ziemniaki 120g, groch 40g, boczek 10g, kiełbasa 10g, przyprawy

Ziemniaki, filet drobiowy,  surówka z białej kapusty

Kisiel (645 kcal)

Ziemniaki 300g, masło śmietanka pasteryzowana, filet 100g, jajo 6g, bułka tarta 25g, (mąka pszenna margaryna: oleje roślinne (palmowy, rzepakowy, kokosowy, częściowo utwardzony palmowy o zmiennych proporcjach), woda, emulgatory (mono-i di glicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyny), regulator kwasowości(kwas cytrynowy), barwnik (annato)]cukier, sól , drożdże ),  kisiel (skrobia, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), 1,1% sok z limonki w proszku (syrop glukozowy, koncentrat soku z limonki), witamina C, sól, aromat, barwnik kurkumina,  kapusta biała 100g, ogórek kiszony 30g, kukurydza 10g,  cebula 15g, majonez 20g (olej rzepakowy rafinowany, musztarda (woda, ocet, gorczyca, cukier, sól, przyprawy), woda, żółtka jaj kurzych

19.03.2025

środa

Zupa gołąbkowa

Pieczywo mieszane ( 468 kcal)

 

Marchew, cebula, por – 40g, kapusta biała 80g, ryż 20g, szynka 80g, pomidory kostka 60g (pomidory, sok pomidorowy, regulator kwasowości – kwas cytrynowy, koncentrat pomidorowy (28-30% z pomidorów uprawianych w sposób zrównoważony)

Pierogi z serem i ziemniakami

Kompot wieloowocowy (551kcal)

Pierogi 250g (mąka pszenna, ziemniaki 25%, woda, ser twarogowy 14%, cebula, olej rzepakowy, sól, przyprawy, boczek 20g, cebula 10g

20.03.2025

czwartek

Zupa ogórkowa

Pieczywo mieszane (472 kcal)

Marchew, pietruszka, seler, por, cebula - 55g , ziemniaki 200g, ogórek kw 40g., śmietana 20g, wywar mięsny wp., przyprawy

Ziemniaki, sztuka mięsa w sosie własnym, ćwikła

Kompot wieloowocowy(444 kcal)

Ziemniaki 300g, schab 100g, śmietana 30% 10g, mąka, przyprawy buraki 120g, chrzan 10g

 

21.03.2025

piątek

Zupa krem z groszku zielonego

Pieczywo mieszane ( 515 kcal)

Marchew, pietruszka, seler, por, cebula - 50g, ziemniaki 150g, groszek zielony 200g, grzanki

Makaron z tuńczykiem

Kompot wieloowocowy(420 kcal)

Makaron 80g (mąka z pszenicy durum, woda), tuńczyk w 35g (tuńczyk, woda, sól, olej sojowy ), cebula 10g, pomidory kostka 40g (pomidory, sok pomidorowy, regulator kwasowości – kwas cytrynowy), koncentrat pom 10g (28-30% z pomidorów uprawianych
w sposób zrównoważony ), pomidory suszone 20 g (pomidory suszone 56% (pomidory suszone 34%, woda, sól), olej rzepakowy, przyprawy)

 

 

 

DATA

OBIAD

SKŁAD POSIŁKÓW

24.03.2025

poniedziałek

Zalewajka

Pieczywo mieszane (439 kcal)

Marchew, pietruszka, seler, por, cebula - 50g, ziemniaki 120g, kapusta słodka100g, śmietana 30% 20g, boczek 10g, przyprawy

Kasza, gulasz wieprzowy, ogórek kiszony z cebulką

Kompot wieloowocowy(496 kcal)

Kasza pęczak 70g, szynka 100g,  cebula 10g, mąka (pszenica), śmietana 30% 10g, ogórek kiszony 100g, cebula 10g, olej, przyprawy

25.03.2025

wtorek

Flaczki drobiowo-warzywne

Pieczywo mieszane (694 kcal)

Marchew, pietruszka, seler, por, cebula - 55g, masło( śmietanka pasteryzowana), udko 250g, mąka 5g, przyprawy

Makaron z filetem w sosie śmietanowo pieczarkowym

Kompot wieloowocowy(928kcal)

Makaron 80g, filet drobiowy 110g, pieczarka 50g, śmietana 30% 15g, cebula 10g, mąka (pszenica) 2g, mąka ziemniaczana 2g

26.03.2025

środa

Żurek z jajkiem i kiełbasą

Pieczywo mieszane (491 kcal)

Jaja 25g, boczek b/k 10g, kiełbasa 10g, cebula 10g, ziemniaki 150g, śmietana 30% 20g, żurek zakwas (woda, mąka żytnia, czosnek, przyprawy

Ryż z truskawkami

Kompot wieloowocowy (407kcal)

Ryż 80g, truskawki 150g, śmietana 30% 20g, cukier

27.03.2025

czwartek

Zupa koperkowa

Pieczywo mieszane (455 kcal)

Marchew, pietruszka, seler, por, cebula-50g, ziemniaki 200g, śmietana 20g, koper, wywar mięsny wp.

Ziemniaki, kotlet mielony, fasolka szparagowa, kompot wieloowocowy (1015 kcal)

Ziemniaki 300g, masło 5g, szynka 90g, bułka tarta 20( mąka pszenna margaryna: oleje roślinne (palmowy, rzepakowy, kokosowy, częściowo utwardzony palmowy o zmiennych proporcjach), woda, emulgatory (mono-i di glicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyny), regulator kwasowości(kwas cytrynowy), barwnik (annato)]cukier, sól , drożdże),  cebula 10g, jaja 6g, fasolka szparagowa 90g, bułka tarta 5g, masło 10g

 

28.03.2025

piątek

Zupa jarzynowa z kluseczkami

Pieczywo mieszane (464 kcal)

Marchew, pietruszka, seler, por, cebula - 70g, ziemniaki 100g, zacierka 30g, boczek 10g, przyprawy

 

Ziemniaki, paluszki rybne, surówka z kapusty kiszonej

Kompot wieloowocowy (613kcal)

Ziemniaki 300g, masło (śmietanka pasteryzowana), paluszki rybne 100g, ryby 60%( filet dorsza atlantycki, dorsz czarny, dorsz pacyficzny, mintaj, miruna, morszczuk), mąka pszenna, olej, woda, skrobia, sól, naturalne aromaty, drożdże, przyprawy), rama profi, kapusta kw. 70g, marchew 20g, jabłko 20g, cebula 10g,  przyprawy

 

 

W stołówce szkolnej stosowana jest sól - 2 g na osobę, cukier - 2 g na osobę.

 

Alergeny

Chleb zwykły (pieczywo mieszane pszenno-żytnie - mąka pszenna, woda, mąka żytnia, drożdże, sól)
Chleb razowy (mąka razowa żytnia, mąka pszenna, woda, sól, drożdże)
Śmietana 30% (śmietanka, stabilizator: karagen) 
W stołówce szkolnej stosowane są przyprawy, które mogą zawierać: gluten, gorczycę, soję, seler, jaja.

 

 

Artykuły

  • Program dla szkół

    Nasza szkoła podstawowa uczestniczy w unijnym Programie dla szkół, który jest realizowany z Krajowym Ośrodkiem Wsparcia Rolnictwa. Jest to program edukacyjny, dzięki któremu, w atrakcyjny sposób, dzieci uczą się zasad zdrowego odżywiania, regularnie spożywając w szkole dostarczone im owoce i warzywa oraz mleko i produkty mleczne.

    Każdy rodzic lub opiekun dziecka powinien zapoznać się z zasadami Programu i wyrazić zgodę na udział dziecka w Programie dla szkół.

     

    Czytaj Więcej o: Program dla szkół

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2017-01-04 17:36przez:
Opublikowano:2017-01-04 11:14przez: Edyta Kielin-Kowalska
Podmiot udostępniający: Zespół Szkół Ogólnokształcących im. Edwarda Szylki w Ożarowie
Odwiedziny:65962

Rejestr zmian

  • Brak wpisów.