Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij

Zespół Szkół Ogólnokształcących im. Edwarda Szylki w Ożarowie - Stołówka

Stołówka

 

Stołówka w Zespole Szkół Ogólnokształcących im. Edwarda Szylki w Ożarowie znajduje się na I. piętrze.

Obiady wydawane są od godziny 11.30 do godziny 14.30.

Na pierwszej przerwie obiadowej (po 4 lekcji) jedzą  uczniowie szkoły podstawowej klas I - V, na drugiej przerwie obiadowej (po 5 lekcji) uczniowie klas

VI - VIII szkoły podstawowej.

  

Kierownik stołówki: Justyna Nowak

  

  

 

Abonament obiadowy kwiecień 2023 r. 
- 16 dni żywieniowych

Zupa                    40,00 zł

II danie                64,00 zł

Pełny obiad        104,00 zł

 

Od dnia  03.04.2023  do 05.04.2023 przyjmowane są wpłaty na miesiąc kwiecień.

 

Dyrektor Zespołu Szkól Ogólnokształcących im. Edwarda Szylki informuje,
że wzrasta koszt zupy dla ucznia z kwoty 2 zł do 2,50 zł.
Koszt posiłku od 01.04.2023

Zupa – 2,50 zł

II danie - 4,00 zł

Pełny obiad – 6,50 zł

 

 

SZANOWNY RODZICU!
WYJAZD DZIECKA NA ZAPLANOWANĄ WYCIECZKĘ LUB WYJŚCIE ZE SZKOŁY NALEŻY ZGŁOSIĆ CO NAJMNIEJ TYDZIEŃ WCZEŚNIEJ.
 
Jadłospis 

27.03.2023 - 05.04.2023 

 

NAZWA POSIŁKU 

SKŁADNIKI POSIŁKU 

UWAGI: Alergeny 

27.03.2023 

Kapuśniak z kiszonej kapusty, pieczywo mieszane (400 kcal) 

Ziemniaki, de volajle, kalafior, kompot wieloowocowy(765 kcal)  

- włoszczyzna 38g, kapusta kw. 60g, kiełbasa 10g, boczek wędz. 10g, ziemniaki 120g,  

- ziemniaki 300g, filet drobiowy 110g, jaja 6g, bułka tarta 25g, olej 5g, rama profi 5g, mleko 10g, masło 20g, kalafior 100g, bułka tarta 5g, masło 10g 

gluten, seler, laktoza, jaja 

28.03.2023 

Zupa pomidorowa z makaronem (317 kcal) 

Ziemniaki, strogonow wołowy, ogórek z cebulą, kompot wieloowocowy (625 kcal) 

 - włoszczyzna 50g, makaron 40g, koncentrat pom. 15g, śmietana 20g, wywar mięsny 

- ziemniaki 300g, masło roślinne 5g, wołowina 100g, śmietana 10g, olej 10g, cebula 10g, mąka 5g, ogórek kw. 90g, cebula 15g,  

gluten, seler, laktoza, jaja 

29.03.2023 

Zupa łazankowa, pieczywo mieszane (487 kcal) 

Bigos z bułką, kompot (583 kcal) 

- włoszczyzna 55g, ziemniaki 120g, smalec 5g, makaron 20g, boczek 10g, natka 

- kapusta kiszona 200g, szynka 50g, kiełbasa 30g, boczek 10g, smalec 10g, cebula 15g, koncentrat pom. 10g, bułka 

gluten, seler, jaja 

30.03.2023 

Zupa grochowa, pieczywo mieszane (434 kcal) 

Kasza, rolada  wieprzowa, buraczki zasmażane, kompot wieloowocowy (1100kcal) 

- włoszczyzna 55g, ziemniaki 120g, groch 40g, boczek 10g, kiełbasa 10g, 

- kasza 70g, schab 100, ogórek 40g, cebula 30g, boczek 20g, musztarda, burak 120g, masło 6g, mąka 2g 

gluten, seler 

31.03.2023 

Zupa brokułowa, pieczywo mieszane (431 kcal) 

Ziemniaki, paluszki rybne, surówka z kiszonej kapusty, kompot wieloowocowy ( 636 kcal) 

- włoszczyzna 50g, brokuł 100g, ziemniaki 120g, śmietana 20g, wywar mięsny 

- ziemniaki 300g, masło 5g, ryba 120g, bułka tarta 20g, jaja 6g rama profi 5g, olej 5g, kapusta kw. 70g, marchew 20g, jabłko 20g, cebula 10g, olej 5g, przyprawy 

gluten, seler, laktoza, jaja, ryba 

03.04.2023 

Krupnik z kaszą, pieczywo mieszane (424 kcal) 

Makaron, gulasz myśliwski, kompot wieloowocowy (816 kcal) 

- włoszczyzna 50g, ziemniaki 120g, kasza jęczmienna 15g, boczek surowy 10g 

- makaron 80g, szynka 100g, pieczarka 40g, ogórek konserwowe 40g, cebula 10g, papryka 20g, mąka 5g, śmietana 10g, przyprawy 

gluten, seler, laktoza, jaja 

04.04.2023 

Zupa koperkowa, pieczywo mieszane ( 459 kcal) 

Ziemniaki, kotlecik drobiowo-serowy, marchewka duszona, kisiel (780 kcal) 

- włoszczyzna 50g, ziemniaki 200g, śmietana 20g, wywar mięsny, koper , przyprawy 

- ziemniaki 300g, masło roślinne 5g, filet 90g, majonez 15g, mąka 5g, jaja 6g, ser 20g, olej 15g,  marchew 120g, masło 5g, mąka 1g 

gluten, seler, laktoza, jaja 

05.04.2023 

Barszcz ukraiński, pieczywo mieszane (529 kcal) 

Łazanki, kompot wieloowocowy (470 kcal) 

- włoszczyzna 50g, ziemniaki 100g, smalec 5g, fasola biała 15g, boczek wędzony 10g, buraki 80g, śmietana 20g 

- kapusta 150g, szynka 50g, cebula 10g, boczek 20g, smalec 10g, makaron 50g 

gluten, seler, laktoza, jaja 

Na stołówce szkolnej stosowane są przyprawy, które mogą zawierać : gluten, gorczycę, soję, seler, jaja 

Pieczywo mieszane: chleb razowy 20 g, chleb zwykły 80 g 

 

 

 

Artykuły

  • Program dla szkół

    Nasza szkoła podstawowa uczestniczy w unijnym Programie dla szkół, który jest realizowany z Krajowym Ośrodkiem Wsparcia Rolnictwa. Jest to program edukacyjny, dzięki któremu, w atrakcyjny sposób, dzieci uczą się zasad zdrowego odżywiania, regularnie spożywając w szkole dostarczone im owoce i warzywa oraz mleko i produkty mleczne.

    Każdy rodzic lub opiekun dziecka powinien zapoznać się z zasadami Programu i wyrazić zgodę na udział dziecka w Programie dla szkół.

     

    Czytaj Więcej o: Program dla szkół

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2017-01-04 17:36przez:
Opublikowano:2017-01-04 14:53przez: Edyta Kielin-Kowalska
Podmiot udostępniający: Zespół Szkół Ogólnokształcących im. Edwarda Szylki w Ożarowie
Odwiedziny:25583

Rejestr zmian

  • Brak wpisów.