Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij

Zespół Szkół Ogólnokształcących im. Edwarda Szylki w Ożarowie - Stołówka

Stołówka

 

Stołówka w Zespole Szkół Ogólnokształcących im. Edwarda Szylki w Ożarowie znajduje się na I. piętrze.

Obiady wydawane są od godziny 11.30 do godziny 14.30.

Na pierwszej przerwie obiadowej (po 4 lekcji) jedzą  uczniowie szkoły podstawowej klas I - V, na drugiej przerwie obiadowej (po 5 lekcji) uczniowie klas

VI - VIII szkoły podstawowej.

  

Kierownik stołówki: Justyna Nowak

  

  
Koszt posiłku

Zupa – 2,50 zł

II danie - 4,00 zł

Pełny obiad – 6,50 zł

Abonament obiadowy wrzesień 2023r. – 15 dni żywieniowych

Zupa     37,50 zł   

II danie      60,00 zł 

Pełny obiad    97,50 zł 

 

 

Od 30.08.2023 do 08.09.2023  przyjmowane są wpłaty na miesiąc wrzesień.

 

 

***

 

SZANOWNY RODZICU!
WYJAZD DZIECKA NA ZAPLANOWANĄ WYCIECZKĘ LUB WYJŚCIE ZE SZKOŁY NALEŻY ZGŁOSIĆ CO NAJMNIEJ TYDZIEŃ WCZEŚNIEJ.
 
Jadłospis 

11.09.2023 - 22.09.2023 

 

DATA 

OBIAD 

SKŁAD POSIŁKÓW 

11.09.2023 

Zupa jarzynowa 

Pieczywo mieszane ( 411kcal) 

Marchew, pietruszka korzeń, seler, por, cebula-50g, fasolka szparagowa, brukselka, kalafior – 100g ziemniaki 100g, wywar mięsny wp., śmietana 30%  

Spaghetti 

Kompot wieloowocowy 

(495 kcal) 

Szynka wp. 100g, makaron 80g (semolina z pszenicy durum, woda), cebula 10g, sos napoli 4g (koncentrat pomidorowy 59%, cukier, skrobia, sól jodowana, olej palmowy, maltodekstryna, cebula, tymianek, pieprz biały ekstrakt z bazylii), pomidory kostka (pomidory, sok pomidorowy, regulator kwasowości – kwas cytrynowy), czosnek 

12.09.2023 

Żurek z jajkiem i kiełbasą  

Pieczywo mieszane (536 kcal) 

Jaja 25g, boczek b/k 10g, kiełbasa 10g, cebula 10g, ziemniaki 150g, śmietana 30%20g, żurek zakwas (woda, mąka żytnia, czosnek 

 

Ziemniaki, filet drobiowy, mizeria 

Kisiel 

(485 kcal) 

Ziemniaki 300g, masło śmietanka pasteryzowana, filet 110g, jajo 6g, bułka tarta 25g, mąka pszenna margaryna: oleje roślinne (palmowy, rzepakowy, kokosowy, częściowo utwardzony palmowy o zmiennych proporcjach), woda, emulgatory (mono-i di glicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyny), regulator kwasowości(kwas cytrynowy), barwnik (annato)]cukier, sól , drożdże , ogórek 90g, szczypiorek, śmietana 18 % 10g( śmietanka pasteryzowana, skrobia modyfikowana kukurydziana, żelatyna wieprzowa, kultury bakterii mlekowych), kisiel (skrobia, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), 1,1% sok z limonki w proszku (syrop glukozowy, koncentrat soku z limonki), witamina C, sól, aromat, barwnik kurkumina) 

13.09.2023 

Zupa selerowa 

Pieczywo mieszane ( 429kcal) 

Marchew, pietruszka korzeń, seler, por, cebula – 50g, ziemniaki 150g, ogórek kw. 20g, śmietana 30% 20g, natka, wywar mięsny wp. 

Leczo, bułka 

Kompot wieloowocowy 

 (612 kcal) 

Cukinia 100g, cebula 30g, papryka 30g, pomidor 40g, kiełbasa 60g, ziemniaki, 10g, bułka (woda, mąka pszenna, margaryna: [oleje roślinne (palmowy, rzepakowy, kokosowy, częściowo utwardzony palmowy o zmiennych proporcjach), woda, emulgatory (mono-i di glicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyny), regulator kwasowości(kwas cytrynowy), barwnik (annato)]cukier, sól , drożdże ) 

14.09.2023 

Zupa koperkowa 

Pieczywo mieszane (455 kcal) 

Marchew, pietruszka, seler, por, cebula-50g, ziemniaki 200g, śmietana 20g, koper, wywar mięsny wp. 

Ziemniaki, kotlet mielony, buraczki zasmażane  

Kompot wieloowocowy  

(577 kcal) 

 

Ziemniaki 300g, masło ( śmietanka pasteryzowana), szynka 90g,  cebula 10g, jaja 6g, bułka 20g ( woda, mąka pszenna, margaryna: [oleje roślinne (palmowy, rzepakowy, kokosowy, częściowo utwardzony palmowy o zmiennych proporcjach), woda, emulgatory (mono-i di glicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyny), regulator kwasowości(kwas cytrynowy), barwnik (annato)]cukier, sól , drożdże ), buraki czerwone 120g, mąka pszenna, przyprawy 

15.09.2023 

Zupa kalafiorowa 

Pieczywo mieszane (421 kcal) 

Marchew, pietruszka, seler, por, cebula -50g ziemniaki, 100g, śmietana 20g, kalafior 100g, wywar mięsny  wp., przyprawy 

 

Ziemniaki, ryba smażona, surówka  
z kapusty kwaszonej 

Kompot wieloowocowy (737 kcal) 

-Ziemniaki 300g, masło (śmietanka pasteryzowana ) filet rybny 140g, mleko 10g, jaja 6g, bułka tarta 10g ( mąka pszenna margaryna: oleje roślinne (palmowy, rzepakowy, kokosowy, częściowo utwardzony palmowy o zmiennych proporcjach), woda, emulgatory (mono-i di glicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyny), regulator kwasowości(kwas cytrynowy), barwnik (annato)]cukier, sól , drożdże)  kapusta kw. 70g, marchew 20g, jabłko 20g, cebula 10g,  przyprawy 

DATA 

OBIAD 

SKŁAD POSIŁKÓW 

18.09.2023 

Zupa pomidorowa z makaronem  

(319 kcal) 

Marchew, pietruszka, seler, por, cebula - 50g, makaron 40g (semolina z pszenicy durum, woda, może zawierać soję,  gorczycę), koncentrat pom.15g (28-30% z pomidorów uprawianych w sposób zrównoważony), śmietana 20g, wywar mięsny wp., przyprawy 

Ziemniaki, kotlet schabowy, surówka wielowarzywna 

Kompot wieloowocowy (622 kcal) 

Ziemniaki 300g, masło (śmietanka pasteryzowana), schab 100g, bułka tarta 10g (mąka pszenna margaryna: oleje roślinne (palmowy, rzepakowy, kokosowy, częściowo utwardzony palmowy o zmiennych proporcjach), woda, emulgatory (mono-i di glicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyny), regulator kwasowości(kwas cytrynowy), barwnik (annato)]cukier, sól , drożdże ), jaja, rama profi 5g (woda, olej słonecznikowy (40%), aromaty, stabilizator (guma ksantanowa), emulgator(monostearynian poliksyetylenosorbitolu(polisirbat60), barwnik (karoteny), marchew 40g, kapusta biała 40g, seler 15g, pietruszka 10g, cebula 10g, ogórek kiszony 30g, jabłko 20g, majonez 15g, przyprawy 

19.09.2023 

Zupa ogórkowa 

Pieczywo mieszane (472 kcal) 

Marchew, pietruszka, seler, por, cebula - 50g ,  ziemniaki 200g, ogórek kw 40g., śmietana 20g, wywar mięsny wp. 

Kasza, klopsik w sosie pomidorowym, ogórek kwaszony, 

Kompot wieloowocowy (1003 kcal) 

Kasza 70g, szynka b/k 90g, cebula 10g, jaja, bułka tarta 20g (mąka pszenna margaryna: oleje roślinne (palmowy, rzepakowy, kokosowy, częściowo utwardzony palmowy o zmiennych proporcjach), woda, emulgatory (mono-i di glicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyny), regulator kwasowości(kwas cytrynowy), barwnik (annato)]cukier, sól , drożdże) koncentrat pom 10g (28-30% z pomidorów uprawianych w sposób zrównoważony), śmietana 10g, mąka, ogórek kiszony 90g, przyprawy 

20.09.2023 

Zupa łazankowa 

Pieczywo mieszane (438 kcal 

Marchew, pietruszka, seler, por, cebula -50g, ziemniaki 120g,, makaron 20g, boczek 10g, przyprawy 

 

Pierogi z serem i śmietaną 

Kompot wieloowocowy (770kcal) 

Pierogi z serem 250g ( mąka pszenna, ser twarogowy 35%, woda cukier, skrobia ziemniaczana, pasteryzowane jaja, olej rzepakowy, sól, aromat waniliowy), śmietana 18% 30g(śmietanka pasteryzowana, skrobia, kultury bakterii mlekowych), cukier  

21.09.2023 

Zupa z fasolką szparagową 

Pieczywo mieszane (459kcal 

Marchew, pietruszka, seler, por, cebula -50g, fasolka 30g, ziemniaki 200g, śmietana 20g, wywar mięsny wp.,  przyprawy 

 

Ziemniaki, roladka drobiowa, duszona marchewka 

Kompot wieloowocowy (567 kcal) 

Ziemniaki 300g, masło (śmietanka pasteryzowana), filet 110g, jaja, bułka tarta 25g mąka pszenna margaryna: oleje roślinne (palmowy, rzepakowy, kokosowy, częściowo utwardzony palmowy o zmiennych proporcjach), woda, emulgatory (mono-i di glicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyny), regulator kwasowości(kwas cytrynowy), barwnik (annato)]cukier, sól , drożdże ), ser 20g mleko pasteryzowane, sól, kultury bakterii mlekowych, stabilizator – chlorek wapnia,substancja konserwująca – azotan potasu, barwniki: karoteny, annat), rama profi 5g,( woda, olej słonecznikowy (40%), aromaty, stabilizator (guma ksantanowa), emulgator(monostearynian poliksyetylenosorbitolu(polisirbat60), barwnik (karoteny )mleko, marchew 120g, mąka, przyprawy 

22.09.2023 

Kapuśniak ze słodkiej kapusty 

Pieczywo mieszane (406kcal) 

Marchew, pietruszka, seler, por, cebula -50g, kapusta biała 120g, śmietana 20g, kiełbasa 10g, boczek 10g, koncentrat pom. 10g, koper, przyprawy 

 

Ziemniaki, ryba w warzywach 

Kompot wieloowocowy  (777 kcal) 

Ziemniaki 300g, masło (śmietanka pasteryzowana), warzywa 140g (marchew 50g, pietruszka 20g, seler 30g, cebula 30g, por), ryba 140g, jaja, mleko  bułka tarta 10g mąka pszenna margaryna: oleje roślinne (palmowy, rzepakowy, kokosowy, częściowo utwardzony palmowy o zmiennych proporcjach), woda, emulgatory (mono-i di glicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyny), regulator kwasowości(kwas cytrynowy), barwnik (annato)]cukier, sól , drożdże ), koncentrat pom.( 28-30% z pomidorów uprawianych w sposób zrównoważony), przyprawy 

W stołówce szkolnej stosowana jest sól - 2 g na osobę, cukier 2 g na osobę.

 

Alergeny

Chleb zwykły (pieczywo mieszane pszenno-żytnie - mąka pszenna, woda, mąka żytnia, drożdże, sól)
Chleb razowy (mąka razowa żytnia, mąka pszenna, woda, sól, drożdże)
Śmietana 30% (śmietanka, stabilizator: karagen) 
W stołówce szkolnej stosowane są przyprawy, które mogą zawierać: gluten, gorczycę, soję, seler, jaja.

 

 

Artykuły

  • Program dla szkół

    Nasza szkoła podstawowa uczestniczy w unijnym Programie dla szkół, który jest realizowany z Krajowym Ośrodkiem Wsparcia Rolnictwa. Jest to program edukacyjny, dzięki któremu, w atrakcyjny sposób, dzieci uczą się zasad zdrowego odżywiania, regularnie spożywając w szkole dostarczone im owoce i warzywa oraz mleko i produkty mleczne.

    Każdy rodzic lub opiekun dziecka powinien zapoznać się z zasadami Programu i wyrazić zgodę na udział dziecka w Programie dla szkół.

     

    Czytaj Więcej o: Program dla szkół

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2017-01-04 17:36przez:
Opublikowano:2017-01-04 13:04przez: Edyta Kielin-Kowalska
Podmiot udostępniający: Zespół Szkół Ogólnokształcących im. Edwarda Szylki w Ożarowie
Odwiedziny:32003

Rejestr zmian

  • Brak wpisów.