Stołówka w Zespole Szkół Ogólnokształcących im. Edwarda Szylki w Ożarowie znajduje się na I. piętrze.
Obiady wydawane są od godziny 11.30 do godziny 14.30.
Na pierwszej przerwie obiadowej (po 4 lekcji) jedzą uczniowie szkoły podstawowej klas I - VI, na drugiej przerwie obiadowej (po 5 lekcji) uczniowie klas
VII - VIII szkoły podstawowej.
Kierownik stołówki: Justyna Nowak
Abonament obiadowy czerwiec 2022 r.
- 15 dni żywieniowych
Zupa 30,00 zł
II danie 60,00 zł
Pełny obiad 90,00 zł
Od dnia 26.05.2022 wydawane są bloczki.
Od dnia 01.06.2022 do 06.06.2022 przyjmowane są wpłaty na miesiąc czerwiec.
W miesiącu czerwcu w przypadku nieobecności ucznia w szkole - obiad należy pobrać na wynos.
Nie ma możliwości dokonywania odliczeń za niezjedzony posiłek w związku z zakończeniem roku szkolnego.
Opłata za obiady - koszt dzienny posiłku:
Zupa – 2,00 zł
II danie – 4,00 zł
Pełny obiad – 6,00 zł
Jadłospis
20.06.2022 r. - 23.06.2022 r.
|
NAZWA POSIŁKU
|
SKŁADNIKI POSIŁKU
|
UWAGI: Alergeny
|
20.06.2022
|
Zupa pomidorowa z makaronem (243 kcal )
Ziemniaki, roladka drobiowa, sałatka wiosenna, kisiel ( 557 kcal
|
- włoszczyzna 50g, makaron 40g, koncentrat pom. 15g, śmietana 20g, wywar mięsno-warzywny
- ziemniaki, 300g, masło roślinne 5g, koper, filet drobiowy 110g, jaja 6g, olej rzepakowy 6g, bułka tarta 25g, 20g, rama profi 5g, mleko 2%, 10g ser 25g, rzodkiewka 40g, sałata 45g, szczypiorek, sos winegret
|
gluten, laktoza, seler, jaja
|
21.06.2022
|
Zupa botwinkowa, pieczywo mieszane ( 459 kcal)
Ziemniaki, kotlet mielony, mizeria, kompot wieloowocowy (497 kcal)
|
- włoszczyzna 50g, ziemniaki 200g, botwina 30g, śmietana 20g, wywar, przyprawy
- ziemniaki 300g, masło roślinne 5g, szynka 90g, bułka tarta 10g, cebula 10g, jaja 6g, bułki 20g, pieczarka 10g, rama profi 5g, ogórek 90g, szczypiorek , śmietana 10g
|
gluten, laktoza, seler, jaja
|
22.06.2022
|
Barszcz biały z ziemniakami (385 kcal)
Risotto z kurczakiem, kompot wieloowocowy ( 451 kcal)
|
- kapusta biała 60g, boczek surowy 20g, cebula 20g, ziemniaki 300g, śmietana 20g, smalec 30g, koper 2g, przyprawy
- ryż 80g, filet drobiowy 110g, mieszanka warzyw 100g, masło 5g
|
gluten, laktoza, seler
|
23.06.2022
|
Zupa łazankowa, pieczywo mieszane (487 kcal)
Spaghetti, kompot wieloowocowy (503 kcal)
|
- włoszczyzna 55g, ziemniaki 120g, smalec 5g, makaron 20g, boczek 10g, natka, przyprawy
- szynka wp. 100g, makaron 80g, cebula 10g, sos napoli 4g, pomidory kostka 40g, przyprawy
|
gluten, laktoza, seler, jaja
|
W stołówce szkolnej stosowane są przyprawy, które mogą zawierać: gluten, gorczycę, soję, seler, jaja
Pieczywo mieszane: chleb razowy 20 g, chleb zwykły 80 g