DATA
|
OBIAD
|
SKŁAD POSIŁKÓW
|
17.03.2025
poniedziałek
|
Zupa pomidorowa z ryżem
Pieczywo mieszane (437 kcal)
|
Marchew, pietruszka, seler, por, cebula - 50g, ryż 30g, natka, koncentrat pom.15g (28-30% z pomidorów uprawianych w sposób zrównoważony), śmietana 30% 20g, wywar drobiowy, przyprawy
|
Ziemniaki, pulpet w sosie koperkowym, pomidor z ziołami i szczypiorkiem
Kompot wieloowocowy(524 kcal)
|
Ziemniaki300g, szynka b/k 90g, cebula 10g, jaja, bułka tarta 20g (mąka pszenna margaryna: oleje roślinne (palmowy, rzepakowy, kokosowy, częściowo utwardzony palmowy o zmiennych proporcjach), woda, emulgatory (mono-i di glicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyny), regulator kwasowości(kwas cytrynowy), barwnik (annato)]cukier, sól , drożdże) koper, śmietana 10g, mąka, olej, pomidor 100g, sos winegret (olej, bazylia, ocet balsamiczny), szczypiorek
|
18.03.2025
wtorek
|
Zupa grochowa
Pieczywo mieszane (429 kcal)
|
Marchew, pietruszka, seler, por, cebula - 50g, ziemniaki 120g, groch 40g, boczek 10g, kiełbasa 10g, przyprawy
|
Ziemniaki, filet drobiowy, surówka z białej kapusty
Kisiel (645 kcal)
|
Ziemniaki 300g, masło śmietanka pasteryzowana, filet 100g, jajo 6g, bułka tarta 25g, (mąka pszenna margaryna: oleje roślinne (palmowy, rzepakowy, kokosowy, częściowo utwardzony palmowy o zmiennych proporcjach), woda, emulgatory (mono-i di glicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyny), regulator kwasowości(kwas cytrynowy), barwnik (annato)]cukier, sól , drożdże ), kisiel (skrobia, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), 1,1% sok z limonki w proszku (syrop glukozowy, koncentrat soku z limonki), witamina C, sól, aromat, barwnik kurkumina, kapusta biała 100g, ogórek kiszony 30g, kukurydza 10g, cebula 15g, majonez 20g (olej rzepakowy rafinowany, musztarda (woda, ocet, gorczyca, cukier, sól, przyprawy), woda, żółtka jaj kurzych
|
19.03.2025
środa
|
Zupa gołąbkowa
Pieczywo mieszane ( 468 kcal)
|
Marchew, cebula, por – 40g, kapusta biała 80g, ryż 20g, szynka 80g, pomidory kostka 60g (pomidory, sok pomidorowy, regulator kwasowości – kwas cytrynowy, koncentrat pomidorowy (28-30% z pomidorów uprawianych w sposób zrównoważony)
|
Pierogi z serem i ziemniakami
Kompot wieloowocowy (551kcal)
|
Pierogi 250g (mąka pszenna, ziemniaki 25%, woda, ser twarogowy 14%, cebula, olej rzepakowy, sól, przyprawy, boczek 20g, cebula 10g
|
20.03.2025
czwartek
|
Zupa ogórkowa
Pieczywo mieszane (472 kcal)
|
Marchew, pietruszka, seler, por, cebula - 55g , ziemniaki 200g, ogórek kw 40g., śmietana 20g, wywar mięsny wp., przyprawy
|
Ziemniaki, sztuka mięsa w sosie własnym, ćwikła
Kompot wieloowocowy(444 kcal)
|
Ziemniaki 300g, schab 100g, śmietana 30% 10g, mąka, przyprawy buraki 120g, chrzan 10g
|
21.03.2025
piątek
|
Zupa krem z groszku zielonego
Pieczywo mieszane ( 515 kcal)
|
Marchew, pietruszka, seler, por, cebula - 50g, ziemniaki 150g, groszek zielony 200g, grzanki
|
Makaron z tuńczykiem
Kompot wieloowocowy(420 kcal)
|
Makaron 80g (mąka z pszenicy durum, woda), tuńczyk w 35g (tuńczyk, woda, sól, olej sojowy ), cebula 10g, pomidory kostka 40g (pomidory, sok pomidorowy, regulator kwasowości – kwas cytrynowy), koncentrat pom 10g (28-30% z pomidorów uprawianych w sposób zrównoważony ), pomidory suszone 20 g (pomidory suszone 56% (pomidory suszone 34%, woda, sól), olej rzepakowy, przyprawy)
|