Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij

Zespół Szkół Ogólnokształcących im. Edwarda Szylki w Ożarowie - Stołówka

Stołówka

 

Stołówka w Zespole Szkół Ogólnokształcących im. Edwarda Szylki w Ożarowie znajduje się na I. piętrze.

Obiady wydawane są od godziny 11.30 do godziny 14.30.

Na pierwszej przerwie obiadowej (po 4 lekcji) jedzą  uczniowie szkoły podstawowej klas I - V, na drugiej przerwie obiadowej (po 5 lekcji) uczniowie klas

VI - VIII szkoły podstawowej.

  

Kierownik stołówki: Justyna Nowak

  

  
Koszt posiłku od maja 2024 r.

Zupa – 2,80 zł

II danie - 4,50 zł

Pełny obiad – 7,30 zł

 

Abonament obiadowy maj 2024r. – 14 dni żywieniowych

Zupa     39,20 zł   

II danie      63,00 zł 

Pełny obiad    102,20 zł 

 

Płatności za obiady na miesiąc czerwiec można dokonać od 03.06.2024 r. 

W miesiącu czerwcu - w przypadku nieobecności ucznia w szkole - obiad należy pobrać na wynos.

Nie ma możliwości dokonywania odliczeń za niezjedzony posiłek w związku z zakończeniem roku szkolnego.

 

***

 

SZANOWNY RODZICU!
WYJAZD DZIECKA NA ZAPLANOWANĄ WYCIECZKĘ LUB WYJŚCIE ZE SZKOŁY NALEŻY ZGŁOSIĆ CO NAJMNIEJ TYDZIEŃ WCZEŚNIEJ.
 
Jadłospis 

20.05.2024 - 29.05.2024  

DATA

OBIAD

SKŁAD POSIŁKÓW

20.05.2024

PONIEDZIAŁEK

Zupa szczawiowa z jajkiem

Pieczywo mieszane (496 kcal)

Marchew, pietruszka, seler, por, cebula - 50g, ziemniaki 200g, śmietana 30% 20g, jaja, szczaw 35g, kości wp.

Makaron, gulasz myśliwski

Kompot wieloowocowy (517 kcal)

Makaron 80g (semolina z pszenicy durum, woda), szynka 100g, pieczarka 50g, ogórek konserwowy 40g, cebula 10g, mąka 5g, śmietana 30% 10g, przyprawy

21.05.2024

WTOREK

 

Flaczki drobiowo-warzywne

Pieczywo mieszane (694 kcal)

Marchew, pietruszka, seler, por, cebula - 55g, masło( śmietanka pasteryzowana), udko 200g, mąka 5g, przyprawy

Ryż, udko pieczone, sałata ze śmietaną,

Kisiel (785 kcal)

Ryż 80g, udko,  kisiel (skrobia, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), 1,1% sok z limonki w proszku (syrop glukozowy, koncentrat soku z limonki), aromat, ekstrakt z czarnej marchwi i hibiskusa, barwnik (betanina), witamina C, sól)przyprawy, sałata, śmietana 18 % 20g( śmietanka pasteryzowana, skrobia modyfikowana kukurydziana, żelatyna wieprzowa, kultury bakterii mlekowych)

22.05.2024

ŚRODA

 

Barszcz czerwony
 z ziemniakami (402kcal)

Marchew, pietruszka, seler, por, cebula - 30g, ziemniaki 300g, boczek wędzony 20g, buraki czerwone 100g, śmietana 30% 20g, przyprawy

Knedle z morelą, śmietana

Kompot wieloowocowy (511 kcal)

Knedle owocowe 250g(płatki ziemniaczane, woda, skrobia ziemniaczana, nadzienie morelowe( morelai 46%, woda, cukier, skrobia modyfikowana, substancja zagęszczająca: metyloceluloza, guma ksantanowa, regulator kwasowości- kwas cytrynowy: substancja konserwująca: sorbinian potasu, barwnik- betanina), sól), śmietana 18% 30g (śmietanka pasteryzowana, skrobia, kultury bakterii mlekowych)

23.05.2024
CZWARTEK

 

 

Bogracz

Pieczywo mieszane (554 kcal)

Szynka 60g, pieczarka 40g, ogórek konserowow10g, makaron zacierka 30g, ziemniaki 150g, cebula 10g, seler 8g, papryka czerwona 25g, koncentrat pomidorowy(28-30% z pomidorów uprawianych w sposób zrównoważony) przyprawy

Ziemniaki, sztuka mięsa w sosie własnym, surówka wiosenna

Kompot wieloowocowy (501 kcal)

Ziemniaki 300g, schab 100g, śmietana 30% 10g, mąka, rzodkiewka 40g, sałata 45g, ogórek 10g, pomidor 10g, szczypior 10g, sos winegret

24.05.2024

PIĄTEK

 

 

Kapuśniak ze słodkiej kapusty

Pieczywo mieszane (406kcal)

Marchew, pietruszka, seler, por, cebula -50g, kapusta biała 120g, śmietana 20g, kiełbasa 10g, boczek 10g, koncentrat pom. 10g, koper, przyprawy

 

Ziemniaki, pulpet rybny w sosie koperkowym, surówka  porowa

Kompot wieloowocowy

(864 kcal)

Ziemniaki 300g, masło (śmietanka pasteryzowana, , filet z ryby 120g, cebula 10g, bułki 5g (woda, mąka pszenna, margaryna: [oleje roślinne (palmowy, rzepakowy, kokosowy, częściowo utwardzony palmowy o zmiennych proporcjach), woda, emulgatory (mono-i di glicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyny), regulator kwasowości(kwas cytrynowy), barwnik (annato)]cukier, sól , drożdże), bułka tarta 15g (mąka pszenna margaryna: oleje roślinne (palmowy, rzepakowy, kokosowy, częściowo utwardzony palmowy o zmiennych proporcjach), woda, emulgatory (mono-i di glicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyny), regulator kwasowości(kwas cytrynowy), barwnik (annato)]cukier, sól , drożdże), masło 5g, olej 5g, rama 5g, jaja 6g, koper 10g, mąka 5g, śmietana 30% 10g,  por 40g, marchew 20g, jabłko 30g, majonez 40g (olej rzepakowy rafinowany, musztarda (woda, ocet, gorczyca, cukier, sól, przyprawy), woda, żółtka jaj kurzych (7,0%), przyprawy

DATA

OBIAD

SKAŁD POSIŁKÓW

27.05.2024

PONIEDZIAŁEK

Zupa jarzynowa z kluseczkami

Pieczywo mieszane (404 kcal)

Marchew, pietruszka, seler, por, cebula - 70g, ziemniaki 100g, zacierka 30g, boczek 10g, przyprawy

 

Makaron, filet drobiowy
w sosie Shrekowym

Kompot wieloowocowy (496kcal)

Makaron 70g, szpinak 50g, cebula 10g, śmietana 15 g, filet 110g, pomidory suszone 20g, przyprawy

28.05.2024

WTOREK

 

Krupnik z ryżem

Pieczywo mieszane (394 kcal)

Marchew, pietruszka, seler, por, cebula - 55g, ziemniaki 120g, ryż 15g, wywar mięsny wp., przyprawy

 

Ziemniaki, kotlet schabowy, surówka z białej kapusty

Kompot wieloowocowy

(510 kcal)

Ziemniaki 300g, masło (śmietanka pasteryzowana), schab 100g, bułka tarta 10g (mąka pszenna margaryna: oleje roślinne (palmowy, rzepakowy, kokosowy, częściowo utwardzony palmowy o zmiennych proporcjach), woda, emulgatory (mono-i di glicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyny), regulator kwasowości(kwas cytrynowy), barwnik (annato)]cukier, sól , drożdże ), jaja, rama profi 5g (woda, olej słonecznikowy (40%), aromaty, stabilizator (guma ksantanowa), emulgator(monostearynian poliksyetylenosorbitolu(polisirbat60), barwnik (karoteny, kapusta biała 100g, ogórek kiszony 30g, kukurydza 10g,  cebula 15g, majonez 20g (olej rzepakowy rafinowany, musztarda (woda, ocet, gorczyca, cukier, sól, przyprawy), woda, żółtka jaj kurzych

29.05.2024

ŚRODA

 

Suchy prowiant

 

Sok wieloowocowy 200ml, wafelek

Sok wieloowocowy 200ml, ciasteczka bez cukru, mini wafelki kukurydziane z polewą malinową, wafel mleczny

 

 

 

W stołówce szkolnej stosowana jest sól - 2 g na osobę, cukier 2 g na osobę.

 

Alergeny

Chleb zwykły (pieczywo mieszane pszenno-żytnie - mąka pszenna, woda, mąka żytnia, drożdże, sól)
Chleb razowy (mąka razowa żytnia, mąka pszenna, woda, sól, drożdże)
Śmietana 30% (śmietanka, stabilizator: karagen) 
W stołówce szkolnej stosowane są przyprawy, które mogą zawierać: gluten, gorczycę, soję, seler, jaja.

 

 

Artykuły

  • Program dla szkół

    Nasza szkoła podstawowa uczestniczy w unijnym Programie dla szkół, który jest realizowany z Krajowym Ośrodkiem Wsparcia Rolnictwa. Jest to program edukacyjny, dzięki któremu, w atrakcyjny sposób, dzieci uczą się zasad zdrowego odżywiania, regularnie spożywając w szkole dostarczone im owoce i warzywa oraz mleko i produkty mleczne.

    Każdy rodzic lub opiekun dziecka powinien zapoznać się z zasadami Programu i wyrazić zgodę na udział dziecka w Programie dla szkół.

     

    Czytaj Więcej o: Program dla szkół

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2017-01-04 17:36przez:
Opublikowano:2017-01-04 09:20przez: Edyta Kielin-Kowalska
Podmiot udostępniający: Zespół Szkół Ogólnokształcących im. Edwarda Szylki w Ożarowie
Odwiedziny:48266

Rejestr zmian

  • Brak wpisów.