DATA
|
OBIAD
|
SKŁAD POSIŁKÓW
|
18.09.2023
|
Zupa pomidorowa z makaronem
(319 kcal)
|
Marchew, pietruszka, seler, por, cebula - 50g, makaron 40g (semolina z pszenicy durum, woda, może zawierać soję, gorczycę), koncentrat pom.15g (28-30% z pomidorów uprawianych w sposób zrównoważony), śmietana 20g, wywar mięsny wp., przyprawy
|
Ziemniaki, kotlet schabowy, surówka wielowarzywna
Kompot wieloowocowy (622 kcal)
|
Ziemniaki 300g, masło (śmietanka pasteryzowana), schab 100g, bułka tarta 10g (mąka pszenna margaryna: oleje roślinne (palmowy, rzepakowy, kokosowy, częściowo utwardzony palmowy o zmiennych proporcjach), woda, emulgatory (mono-i di glicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyny), regulator kwasowości(kwas cytrynowy), barwnik (annato)]cukier, sól , drożdże ), jaja, rama profi 5g (woda, olej słonecznikowy (40%), aromaty, stabilizator (guma ksantanowa), emulgator(monostearynian poliksyetylenosorbitolu(polisirbat60), barwnik (karoteny), marchew 40g, kapusta biała 40g, seler 15g, pietruszka 10g, cebula 10g, ogórek kiszony 30g, jabłko 20g, majonez 15g, przyprawy
|
19.09.2023
|
Zupa ogórkowa
Pieczywo mieszane (472 kcal)
|
Marchew, pietruszka, seler, por, cebula - 50g , ziemniaki 200g, ogórek kw 40g., śmietana 20g, wywar mięsny wp.
|
Kasza, klopsik w sosie pomidorowym, ogórek kwaszony,
Kompot wieloowocowy (1003 kcal)
|
Kasza 70g, szynka b/k 90g, cebula 10g, jaja, bułka tarta 20g (mąka pszenna margaryna: oleje roślinne (palmowy, rzepakowy, kokosowy, częściowo utwardzony palmowy o zmiennych proporcjach), woda, emulgatory (mono-i di glicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyny), regulator kwasowości(kwas cytrynowy), barwnik (annato)]cukier, sól , drożdże) koncentrat pom 10g (28-30% z pomidorów uprawianych w sposób zrównoważony), śmietana 10g, mąka, ogórek kiszony 90g, przyprawy
|
20.09.2023
|
Zupa łazankowa
Pieczywo mieszane (438 kcal
|
Marchew, pietruszka, seler, por, cebula -50g, ziemniaki 120g,, makaron 20g, boczek 10g, przyprawy
|
Pierogi z serem i śmietaną
Kompot wieloowocowy (770kcal)
|
Pierogi z serem 250g ( mąka pszenna, ser twarogowy 35%, woda cukier, skrobia ziemniaczana, pasteryzowane jaja, olej rzepakowy, sól, aromat waniliowy), śmietana 18% 30g(śmietanka pasteryzowana, skrobia, kultury bakterii mlekowych), cukier
|
21.09.2023
|
Zupa z fasolką szparagową
Pieczywo mieszane (459kcal
|
Marchew, pietruszka, seler, por, cebula -50g, fasolka 30g, ziemniaki 200g, śmietana 20g, wywar mięsny wp., przyprawy
|
Ziemniaki, roladka drobiowa, duszona marchewka
Kompot wieloowocowy (567 kcal)
|
Ziemniaki 300g, masło (śmietanka pasteryzowana), filet 110g, jaja, bułka tarta 25g – mąka pszenna margaryna: oleje roślinne (palmowy, rzepakowy, kokosowy, częściowo utwardzony palmowy o zmiennych proporcjach), woda, emulgatory (mono-i di glicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyny), regulator kwasowości(kwas cytrynowy), barwnik (annato)]cukier, sól , drożdże ), ser 20g mleko pasteryzowane, sól, kultury bakterii mlekowych, stabilizator – chlorek wapnia, substancja konserwująca – azotan potasu, barwniki: karoteny, annat), rama profi 5g,( woda, olej słonecznikowy (40%), aromaty, stabilizator (guma ksantanowa), emulgator(monostearynian poliksyetylenosorbitolu(polisirbat60), barwnik (karoteny )mleko, marchew 120g, mąka, przyprawy
|
22.09.2023
|
Kapuśniak ze słodkiej kapusty
Pieczywo mieszane (406kcal)
|
Marchew, pietruszka, seler, por, cebula -50g, kapusta biała 120g, śmietana 20g, kiełbasa 10g, boczek 10g, koncentrat pom. 10g, koper, przyprawy
|
Ziemniaki, ryba w warzywach
Kompot wieloowocowy (777 kcal)
|
Ziemniaki 300g, masło (śmietanka pasteryzowana), warzywa 140g (marchew 50g, pietruszka 20g, seler 30g, cebula 30g, por), ryba 140g, jaja, mleko bułka tarta 10g – mąka pszenna margaryna: oleje roślinne (palmowy, rzepakowy, kokosowy, częściowo utwardzony palmowy o zmiennych proporcjach), woda, emulgatory (mono-i di glicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyny), regulator kwasowości(kwas cytrynowy), barwnik (annato)]cukier, sól , drożdże ), koncentrat pom.( 28-30% z pomidorów uprawianych w sposób zrównoważony), przyprawy
|