Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij

Zespół Szkół Ogólnokształcących im. Edwarda Szylki w Ożarowie - Stołówka

Stołówka

 

Stołówka w Zespole Szkół Ogólnokształcących im. Edwarda Szylki w Ożarowie znajduje się na I. piętrze.

Obiady wydawane są od godziny 11.30 do godziny 14.30.

Na pierwszej przerwie obiadowej (po 4 lekcji) jedzą  uczniowie szkoły podstawowej klas I - V, na drugiej przerwie obiadowej (po 5 lekcji) uczniowie klas

VI - VIII szkoły podstawowej.

  

Kierownik stołówki: Justyna Nowak

  

  
Koszt posiłku

Zupa – 2,80 zł

II danie - 4,50 zł

Pełny obiad – 7,30 zł

 

Abonament obiadowy wrzesień 2024r. – 16 dni żywieniowych

Zupa     44,80 zł   

II danie      72,00 zł 

Pełny obiad    116,80 zł 

 

Płatności za obiady  można dokonać od 26.08.2024 r. 

Posiłki w stołówce będą wydawane od 09.09.2024r.

Od dnia 25.09.2024r. będą wydawane bloczki i przyjmowane wpłaty na miesiąc październik.

Uwaga: zmiana regulaminu

 

***

 

SZANOWNY RODZICU!
WYJAZD DZIECKA NA ZAPLANOWANĄ WYCIECZKĘ LUB WYJŚCIE ZE SZKOŁY NALEŻY ZGŁOSIĆ CO NAJMNIEJ TYDZIEŃ WCZEŚNIEJ.
 
Jadłospis 

9.09.2024 -  20.09.2024  

 

DATA

OBIAD

SKŁAD POSIŁKÓW

09.09.2024

poniedziałek

Zupa jarzynowa

Pieczywo mieszane ( 411 kcal)

Marchew, pietruszka korzeń, seler, por, cebula-50g, fasolka szparagowa, kalafior – 100g ziemniaki 100g, wywar mięsny wp., śmietana 30%

Spaghetti

Kompot wieloowocowy

(501 kcal)

Szynka wp. 100g, makaron 80g (semolina z pszenicy durum, woda), cebula 10g, sos napoli 4g (koncentrat pomidorowy 59%, cukier, skrobia, sól jodowana, olej palmowy, maltodekstryna, cebula, tymianek, pieprz biały ekstrakt z bazylii), pomidory kostka (pomidory, sok pomidorowy, regulator kwasowości – kwas cytrynowy), czosnek, przyprawy

10.09.2024

wtorek

Żurek z jajkiem i kiełbasą

Pieczywo mieszane (491 kcal)

Jaja 25g, boczek b/k 10g, kiełbasa 10g, cebula 10g, ziemniaki 150g, śmietana 30% 20g, żurek zakwas (woda, mąka żytnia, czosnek, przyprawy

 

Ziemniaki, filet drobiowy, mizeria

Kisiel (485 kcal)

Ziemniaki 300g, masło śmietanka pasteryzowana, filet 100g, jajo 6g, bułka tarta 25g, (mąka pszenna margaryna: oleje roślinne (palmowy, rzepakowy, kokosowy, częściowo utwardzony palmowy o zmiennych proporcjach), woda, emulgatory (mono-i di glicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyny), regulator kwasowości(kwas cytrynowy), barwnik (annato)]cukier, sól , drożdże ), ogórek 90g, szczypiorek, śmietana 18 % 10g( śmietanka pasteryzowana, skrobia modyfikowana kukurydziana, żelatyna wieprzowa, kultury bakterii mlekowych), kisiel (skrobia, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), 1,1% sok z limonki w proszku (syrop glukozowy, koncentrat soku z limonki), witamina C, sól, aromat, barwnik kurkumina

11.09.2024

środa

Zupa grochowa

Pieczywo mieszane (429 kcal)

Marchew, pietruszka, seler, por, cebula - 50g, ziemniaki 120g, groch 40g, boczek 10g, kiełbasa 10g, przyprawy

Leczo, bułka

Kompot wieloowocowy

 (620 kcal)

Cukinia 100g, cebula 30g, papryka 30g, pomidor 40g, kiełbasa 60g, ziemniaki 10g, bułka (woda, mąka pszenna, margaryna: [oleje roślinne (palmowy, rzepakowy, kokosowy, częściowo utwardzony palmowy o zmiennych proporcjach), woda, emulgatory (mono-i di glicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyny), regulator kwasowości(kwas cytrynowy), barwnik (annato)]cukier, sól , drożdże )

12.09.2024

czwartek

 

Zupa koperkowa

Pieczywo mieszane (455 kcal)

Marchew, pietruszka, seler, por, cebula-50g, ziemniaki 200g, śmietana 20g, koper, wywar mięsny wp.

Ziemniaki, kotlet mielony, buraczki zasmażane

Kompot wieloowocowy (564 kcal)

Ziemniaki 300g, masło ( śmietanka pasteryzowana), szynka 90g,  cebula 10g, jaja 6g, bułka 20g ( woda, mąka pszenna, margaryna: [oleje roślinne (palmowy, rzepakowy, kokosowy, częściowo utwardzony palmowy o zmiennych proporcjach), woda, emulgatory (mono-i di glicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyny), regulator kwasowości(kwas cytrynowy), barwnik (annato)]cukier, sól , drożdże ), buraki czerwone 120g, mąka pszenna, masło 6g(śmietanka pasteryzowana) , przyprawy

13.09.2024

piątek

Zupa kalafiorowa

Pieczywo mieszane (421 kcal)

Marchew, pietruszka, seler, por, cebula -50g ziemniaki 100g, śmietana 20g, kalafior 100g, wywar mięsny  wp., przyprawy

 

Ziemniaki, ryba smażona, surówka z kapusty kiszonej

Kompot wieloowocowy (722 kcal)

Ziemniaki 300g, masło (śmietanka pasteryzowana ) filet rybny 130g, mleko 10g, jaja 6g, bułka tarta 10g ( mąka pszenna margaryna: oleje roślinne (palmowy, rzepakowy, kokosowy, częściowo utwardzony palmowy o zmiennych proporcjach), woda, emulgatory (mono-i di glicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyny), regulator kwasowości(kwas cytrynowy), barwnik (annato)]cukier, sól , drożdże) rama profi 5g (woda, olej słonecznikowy (40%), aromaty, stabilizator (guma ksantanowa), emulgator(monostearynian poliksyetylenosorbitolu(polisirbat60), barwnik (karoteny  kapusta kw. 70g, marchew 20g, jabłko 20g, cebula 10g,  przyprawy

DATA

 

OBIAD

SKŁAD POSIŁKÓW

16.09.2024

poniedziałek

Zupa pomidorowa z makaronem

(319 kcal)

Marchew, pietruszka, seler, por, cebula - 50g, makaron 40g (semolina z pszenicy durum, woda, może zawierać soję,  gorczycę), koncentrat pom.15g (28-30% z pomidorów uprawianych w sposób zrównoważony), śmietana 20g, wywar mięsny drobiowy., przyprawy

Kasza, klopsik w sosie musztardowym, ogórek kiszony
 z marchewką

Kompot wieloowocowy(980kcal)

Kasza pęczak 70g, szynka b/k 90g, cebula 10g, jaja, bułka tarta 20g (mąka pszenna margaryna: oleje roślinne (palmowy, rzepakowy, kokosowy, częściowo utwardzony palmowy o zmiennych proporcjach), woda, emulgatory (mono-i di glicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyny), regulator kwasowości(kwas cytrynowy), barwnik (annato)]cukier, sól , drożdże) musztarda (woda, gorczyca biała, ocet spirytusowy, sól, cukier, przyprawy aromatyczno-smakowe z dodatkiem barwnika naturalnego kurkuminy), śmietana 10g, mąka, ogórek kiszony 80g, marchew 40g, cebula 10g, przyprawy

17.09.2024

wtorek

Zupa z fasolką szparagową

Pieczywo mieszane (459kcal

Marchew, pietruszka, seler, por, cebula -50g, fasolka 30g, ziemniaki 200g, śmietana 20g, wywar mięsny wp.,  przyprawy

 

Ziemniaki, naggetsy, sałata ze śmietaną

Kisiel (500 kcal)

 

Ziemniaki 300g, masło śmietanka pasteryzowana, filet 100g, jajo 6g, bułka tarta 25g, mąka pszenna margaryna: oleje roślinne (palmowy, rzepakowy, kokosowy, częściowo utwardzony palmowy o zmiennych proporcjach), woda, emulgatory (mono-i di glicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyny), regulator kwasowości(kwas cytrynowy), barwnik (annato)]cukier, sól , drożdże , sałata, śmietana 18 % 20g( śmietanka pasteryzowana, skrobia modyfikowana kukurydziana, żelatyna wieprzowa, kultury bakterii mlekowych), kisiel (skrobia, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), 1,1% sok z limonki w proszku (syrop glukozowy, koncentrat soku z limonki), witamina C, sól, aromat, barwnik kurkumia)

18.09.2024

środa

 

Zupa łazankowa

Pieczywo mieszane (438 kcal)

Marchew, pietruszka, seler, por, cebula -50g, ziemniaki 120g, makaron 20g, boczek 10g, przyprawy

 

Pierogi z serem i śmietaną

Kompot wieloowocowy (742kcal)

Pierogi z serem 250g ( mąka pszenna, ser twarogowy 35%, woda cukier, skrobia ziemniaczana, pasteryzowane jaja, olej rzepakowy, sól, aromat waniliowy), śmietana 18% 30g(śmietanka pasteryzowana, skrobia, kultury bakterii mlekowych)

19.09.2024

czwartek

Zupa ogórkowa

Pieczywo mieszane (472 kcal)

Marchew, pietruszka, seler, por, cebula - 55g ,  ziemniaki 200g, ogórek kw 40g., śmietana 20g, wywar mięsny wp., przyprawy

Ziemniaki, kotlet schabowy, surówka wielowarzywna

Kompot wieloowocowy

(630 kcal)

Ziemniaki 300g, masło (śmietanka pasteryzowana), schab 100g, bułka tarta 10g (mąka pszenna margaryna: oleje roślinne (palmowy, rzepakowy, kokosowy, częściowo utwardzony palmowy o zmiennych proporcjach), woda, emulgatory (mono-i di glicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyny), regulator kwasowości(kwas cytrynowy), barwnik (annato)]cukier, sól , drożdże ), jaja, rama profi 5g (woda, olej słonecznikowy (40%), aromaty, stabilizator (guma ksantanowa), emulgator(monostearynian poliksyetylenosorbitolu(polisirbat60), barwnik (karoteny), marchew 40g, kapusta biała 40g, seler 15g, pietruszka 10g, cebula 10g, ogórek kiszony 30g, jabłko 20g, majonez 15g, przyprawy

20.09.2024

piątek

Kapuśniak ze słodkiej kapusty

Pieczywo mieszane (400 kcal)

Marchew, pietruszka, seler, por, cebula -50g, kapusta biała 120g, śmietana 20g, kiełbasa 10g, boczek 10g, koncentrat pom. 10g, koper, przyprawy

Ziemniaki, ryba w warzywach

Kompot wieloowocowy  (783 kcal)

 

Ziemniaki 300g, masło (śmietanka pasteryzowana), warzywa 140g (marchew 50g, pietruszka 20g, seler 30g, cebula 30g, por), ryba 130g, jaja, mleko  bułka tarta 10g mąka pszenna margaryna: oleje roślinne (palmowy, rzepakowy, kokosowy, częściowo utwardzony palmowy o zmiennych proporcjach), woda, emulgatory (mono-i di glicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyny), regulator kwasowości(kwas cytrynowy), barwnik (annato)]cukier, sól , drożdże ), koncentrat pom.( 28-30% z pomidorów uprawianych w sposób zrównoważony), przyprawy

W stołówce szkolnej stosowana jest sól - 2 g na osobę, cukier - 2 g na osobę.

 

Alergeny

Chleb zwykły (pieczywo mieszane pszenno-żytnie - mąka pszenna, woda, mąka żytnia, drożdże, sól)
Chleb razowy (mąka razowa żytnia, mąka pszenna, woda, sól, drożdże)
Śmietana 30% (śmietanka, stabilizator: karagen) 
W stołówce szkolnej stosowane są przyprawy, które mogą zawierać: gluten, gorczycę, soję, seler, jaja.

 

 

Artykuły

  • Program dla szkół

    Nasza szkoła podstawowa uczestniczy w unijnym Programie dla szkół, który jest realizowany z Krajowym Ośrodkiem Wsparcia Rolnictwa. Jest to program edukacyjny, dzięki któremu, w atrakcyjny sposób, dzieci uczą się zasad zdrowego odżywiania, regularnie spożywając w szkole dostarczone im owoce i warzywa oraz mleko i produkty mleczne.

    Każdy rodzic lub opiekun dziecka powinien zapoznać się z zasadami Programu i wyrazić zgodę na udział dziecka w Programie dla szkół.

     

    Czytaj Więcej o: Program dla szkół

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2017-01-04 17:36przez:
Opublikowano:2017-01-04 19:08przez: Edyta Kielin-Kowalska
Podmiot udostępniający: Zespół Szkół Ogólnokształcących im. Edwarda Szylki w Ożarowie
Odwiedziny:51793

Rejestr zmian

  • Brak wpisów.