Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij

Zespół Szkół Ogólnokształcących im. Edwarda Szylki w Ożarowie - Stołówka

Stołówka

 

Stołówka w Zespole Szkół Ogólnokształcących im. Edwarda Szylki w Ożarowie znajduje się na I. piętrze.

Obiady wydawane są od godziny 11.30 do godziny 14.30.

Na pierwszej przerwie obiadowej (po 4 lekcji) jedzą  uczniowie szkoły podstawowej klas I - V, na drugiej przerwie obiadowej (po 5 lekcji) uczniowie klas

VI - VIII szkoły podstawowej.

  

Kierownik stołówki: Justyna Nowak

  

  
Koszt posiłku

Zupa – 2,50 zł

II danie - 4,00 zł

Pełny obiad – 6,50 zł

Abonament obiadowy luty 2024r. – 11 dni żywieniowych

Zupa     27,50 zł   

II danie      44,00 zł 

Pełny obiad    71,50 zł 

 

Płatności za obiad na miesiąc luty można dokonać od 01.02.2024 r. 

 

***

 

SZANOWNY RODZICU!
WYJAZD DZIECKA NA ZAPLANOWANĄ WYCIECZKĘ LUB WYJŚCIE ZE SZKOŁY NALEŻY ZGŁOSIĆ CO NAJMNIEJ TYDZIEŃ WCZEŚNIEJ.
 
Jadłospis 

29.01.2024 - 09.02.2024 

DATA

OBIAD

SKŁAD POSIŁKÓW

29.01.2024

PONIEDZIAŁEK

Krupnik z kaszą

Pieczywo mieszane (420 kcal)

Marchew, pietruszka, seler, por, cebula - 50g, ziemniaki 120 g, kasza jęczmienna 15g, boczek wędz. 10g, przyprawy

Spaghetti

Kompot wieloowocowy

(501 kcal)

Szynka wp. 100g, makaron 80g (semolina z pszenicy durum, woda), cebula 10g, sos napoli 4g (koncentrat pomidorowy 59%, cukier, skrobia, sól jodowana, olej palmowy, maltodekstryna, cebula, tymianek, pieprz biały ekstrakt z bazylii), pomidory kostka (pomidory, sok pomidorowy, regulator kwasowości – kwas cytrynowy), czosnek, przyprawy

30.01.2024

WTOREK

Zupa pieczarkowa

Pieczywo mieszane (474 kcal)

Marchew, pietruszka, seler, por, cebula - 50g, ziemniaki 200g, śmietana 20g, wywar mięsny wp., pieczarka 40g

Ziemniaki, kotlecik drobiowo-serowy, fasolka szparagowa

Kisiel (801 kcal)

Ziemniaki,300g, masło 5g (śmietanka pasteryzowana) ,  filet 90g, majonez 15g (olej rzepakowy rafinowany, musztarda (woda, ocet, gorczyca, cukier, sól, przyprawy), woda, żółtka jaj kurzych (7,0%)), mąka 5g, jaja 6g, ser 20g( mleko pasteryzowane, sól, kultury bakterii mlekowych, stabilizator – chlorek wapnia, substancja konserwująca – azotan potasu, barwniki: karoteny, annat), fasolka szparagowa100g, bułka tarta 5g, masło 10g, kisiel skrobia, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), 1,1% sok z limonki w proszku (syrop glukozowy, koncentrat soku z limonki), aromat, ekstrakt z czarnej marchwi i hibiskusa, barwnik (betanina), witamina C

31.01.2024

ŚRODA

Zupa pomidorowa z makaronem

(319 kcal)

Marchew, pietruszka, seler, por, cebula - 50g, makaron 40g (semolina z pszenicy durum, woda, może zawierać soję,  gorczycę), koncentrat pom.15g (28-30% z pomidorów uprawianych w sposób zrównoważony), śmietana 20g, wywar mięsny drobiowy., przyprawy

Kopytka z tłuszczem

Kompot wieloowocowy (518kcal)

Kopytka 250g (ziemniaki 49%, skrobia ziemniaczana, woda, płatki ziemniaczane 9,9%, sól, mąka ryżowa, boczek surowy 20g

01.02.2024

CZWARTEK

Zupa ziemniaczana (451 kcal)

Pieczywo mieszane

Marchew, pietruszka, seler, por, cebula - 50g, ziemniaki 200g, śmietana 20g, wywar wp.

Ziemniaki, gołąbek bez zawijania w sosie pomidorowym, mizeria (629 kcal)

Kompot wieloowocowy

Ziemniaki 300g, masło (śmietanka pasteryzowana, szynka 90g, ryż 20g, kapusta 50g, jaja 6g, bułka tarta 10g mąka pszenna margaryna: oleje roślinne (palmowy, rzepakowy, kokosowy, częściowo utwardzony palmowy o zmiennych proporcjach), woda, emulgatory (mono-i di glicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyny), regulator kwasowości(kwas cytrynowy), barwnik (annato)]cukier, sól , drożdże), koncentrat pom 10g28-30% z pomidorów uprawianych w sposób zrównoważony, śmietana 10g, mąka 5g, , ogórek 90g, szczypiorek, śmietana 18 % 10g( śmietanka pasteryzowana, skrobia modyfikowana kukurydziana, żelatyna wieprzowa, kultury bakterii mlekowych), przyprawy

02.02.2024

PIĄTEK

Barszcz ukraiński

Pieczywo mieszane (479 kcal)

Marchew, pietruszka, seler, por, cebula - 50g, ziemniaki 100g, fasola biała 15g, boczek wędzony 10g, buraki 80g, śmietana 30% 20g

Ziemniaki, paluszki rybne, surówka z kapusty kiszonej

Kompot wieloowocowy613kkcal)

Ziemniaki 300g, masło (śmietanka pasteryzowana), ryba 130g, bułka tarta 20g (mąka pszenna margaryna: oleje roślinne (palmowy, rzepakowy, kokosowy, częściowo utwardzony palmowy o zmiennych proporcjach), woda, emulgatory (mono-i di glicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyny), regulator kwasowości(kwas cytrynowy), barwnik (annato)]cukier, sól , drożdże), jaja 6g rama profi, olej, kapusta kw. 70g, marchew 20g, jabłko 20g, cebula 10g,  przyprawy

 

DATA

OBIAD

SKŁAD POSIŁKÓW

05.02.2024

PONIEDZIAŁEK

Barszcz biały z ziemniakami (355 kcal)

Kapusta kiszona 60g, boczek surowy 20g, cebula 20g, ziemniaki 300g, śmietana30% 20g, koper 2g, przyprawy

 

Kasza, gulasz myśliwski

Kompot wieloowocowy (906 kcal)

Kasza jęczmienna 70g, szynka 100g, pieczarka 50g, ogórek konserwowy 40g, cebula 10g, mąka 5g, śmietana 10g, przyprawy

06.02.2024

WTOREK

Zupa grochowa

Pieczywo mieszane (429 kcal)

Marchew, pietruszka, seler, por, cebula - 50g, ziemniaki 120g, groch 40g, boczek 10g, kiełbasa 10g, przyprawy

Ziemniaki, filet drobiowy, sałata ze śmietaną

Kisiel (500 kcal)

 

Ziemniaki 300g, masło śmietanka pasteryzowana, filet 110g, jajo 6g, bułka tarta 25g, mąka pszenna margaryna: oleje roślinne (palmowy, rzepakowy, kokosowy, częściowo utwardzony palmowy o zmiennych proporcjach), woda, emulgatory (mono-i di glicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyny), regulator kwasowości(kwas cytrynowy), barwnik (annato)]cukier, sól , drożdże , sałata, śmietana 18 % 20g( śmietanka pasteryzowana, skrobia modyfikowana kukurydziana, żelatyna wieprzowa, kultury bakterii mlekowych), kisiel (skrobia, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), 1,1% sok z limonki w proszku (syrop glukozowy, koncentrat soku z limonki), witamina C, sól, aromat, barwnik kurkumia)

07.02.2024

ŚRODA

Zupa kalafiorowo-pomidorowa

Pieczywo mieszane (439 kcal)

Marchew, pietruszka, seler, por, cebula -50g ziemniaki 100g, śmietana 20g, kalafior 100g, wywar mięsny  wp.,koncentrat pomidorowy (28-30% z pomidorów uprawianych w sposób zrównoważony) przyprawy

Makaron z warzywami

Kompot wieloowocowy (423 kcal)

Makaron 80g, warzywa (marchew 40g, pietruszka 20g, cebula 15g, seler 10g, por 10g, cukinia 20g), ser 20g ( mleko pasteryzowane, sól, kultury bakterii mlekowych, stabilizator – chlorek wapnia, substancja konserwująca – azotan potasu, barwniki: karoteny, annat), pomidory kostka 20g (pomidory, sok pomidorowy, regulator kwasowości – kwas cytrynowy), przyp.

08.02.2024

CZWARTEK

Rosół z makaronem

(231 kcal)

Marchew, pietruszka, seler, por, cebula - 55g, makaron 50g, (mąka pszenna, jaja płynne 9%, woda, przyprawa kurkuma 0,05) (korpus) przyprawy

Ziemniaki, kotlet schabowy, surówka z czerwonej kapusty

Kompot wieloowocowy

(729 kcal)

Ziemniaki 300g, masło (śmietanka pasteryzowana), schab 100g, bułka tarta 10g (mąka pszenna margaryna: oleje roślinne (palmowy, rzepakowy, kokosowy, częściowo utwardzony palmowy o zmiennych proporcjach), woda, emulgatory (mono-i di glicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyny), regulator kwasowości(kwas cytrynowy), barwnik (annato)]cukier, sól , drożdże ), jaja, rama profi 5g (woda, olej słonecznikowy (40%), aromaty, stabilizator (guma ksantanowa), emulgator(monostearynian poliksyetylenosorbitolu(polisirbat60), barwnik (karoteny), czerwona kapusta 100g, jabłka 50g, cebula 15g, majonez 20g (olej rzepakowy rafinowany, musztarda (woda, ocet, gorczyca, cukier, sól, przyprawy), woda, żółtka jaj kurzych (7,0%), przyp.

09.02.2024

PIĄTEK

Zalewajka

Pieczywo mieszane (439 kcal)

Marchew, pietruszka, seler, por, cebula - 50g, ziemniaki 120g, kapusta kiszona 60g, śmietana 30% 20g, wywar mięsny wp., przyprawy

Ziemniaki, pulpet rybny, surówka  porowa

Kompot wieloowocowy

(864 kcal)

Ziemniaki 300g, masło (śmietanka pasteryzowana, , filet z ryby 120g, cebula 10g, bułki 5g (woda, mąka pszenna, margaryna: [oleje roślinne (palmowy, rzepakowy, kokosowy, częściowo utwardzony palmowy o zmiennych proporcjach), woda, emulgatory (mono-i di glicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyny), regulator kwasowości(kwas cytrynowy), barwnik (annato)]cukier, sól , drożdże), bułka tarta 15g (mąka pszenna margaryna: oleje roślinne (palmowy, rzepakowy, kokosowy, częściowo utwardzony palmowy o zmiennych proporcjach), woda, emulgatory (mono-i di glicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyny), regulator kwasowości(kwas cytrynowy), barwnik (annato)]cukier, sól , drożdże), masło 4g, olej 5g, rama 5g, jaja 6g, por 40g, marchew 20g, jabłko 30g, majonez 40g (olej rzepakowy rafinowany, musztarda (woda, ocet, gorczyca, cukier, sól, przyprawy), woda, żółtka jaj kurzych (7,0%), przyprawy

 

   

W stołówce szkolnej stosowana jest sól - 2 g na osobę, cukier 2 g na osobę.

 

Alergeny

Chleb zwykły (pieczywo mieszane pszenno-żytnie - mąka pszenna, woda, mąka żytnia, drożdże, sól)
Chleb razowy (mąka razowa żytnia, mąka pszenna, woda, sól, drożdże)
Śmietana 30% (śmietanka, stabilizator: karagen) 
W stołówce szkolnej stosowane są przyprawy, które mogą zawierać: gluten, gorczycę, soję, seler, jaja.

 

 

Artykuły

  • Program dla szkół

    Nasza szkoła podstawowa uczestniczy w unijnym Programie dla szkół, który jest realizowany z Krajowym Ośrodkiem Wsparcia Rolnictwa. Jest to program edukacyjny, dzięki któremu, w atrakcyjny sposób, dzieci uczą się zasad zdrowego odżywiania, regularnie spożywając w szkole dostarczone im owoce i warzywa oraz mleko i produkty mleczne.

    Każdy rodzic lub opiekun dziecka powinien zapoznać się z zasadami Programu i wyrazić zgodę na udział dziecka w Programie dla szkół.

     

    Czytaj Więcej o: Program dla szkół

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2017-01-04 17:36przez:
Opublikowano:2017-01-04 14:53przez: Edyta Kielin-Kowalska
Podmiot udostępniający: Zespół Szkół Ogólnokształcących im. Edwarda Szylki w Ożarowie
Odwiedziny:42469

Rejestr zmian

  • Brak wpisów.