Zespół Szkół Ogólnokształcących im. Edwarda Szylki w Ożarowie

Stołówka

 

Stołówka w Zespole Szkół Ogólnokształcących im. Edwarda Szylki w Ożarowie znajduje się na I. piętrze.

Obiady wydawane są od godziny 11.30 do godziny 14.30.

Na pierwszej przerwie obiadowej (po 4 lekcji) jedzą  uczniowie szkoły podstawowej klas I - V, na drugiej przerwie obiadowej (po 5 lekcji) uczniowie klas

VI - VIII szkoły podstawowej.

  

Kierownik stołówki: Justyna Nowak

  

  
Koszt posiłku od maja 2024 r.

Zupa – 2,80 zł

II danie - 4,50 zł

Pełny obiad – 7,30 zł

 

Abonament obiadowy czerwiec 2024r. – 14 dni żywieniowych

Zupa     39,20 zł   

II danie      63,00 zł 

Pełny obiad    102,20 zł 

 

Płatności za obiady na miesiąc czerwiec można dokonać od 03.06.2024 r. 

W miesiącu czerwcu - w przypadku nieobecności ucznia w szkole - obiad należy pobrać na wynos.

Nie ma możliwości dokonywania odliczeń za niezjedzony posiłek w związku z zakończeniem roku szkolnego.

 

***

 

SZANOWNY RODZICU!
WYJAZD DZIECKA NA ZAPLANOWANĄ WYCIECZKĘ LUB WYJŚCIE ZE SZKOŁY NALEŻY ZGŁOSIĆ CO NAJMNIEJ TYDZIEŃ WCZEŚNIEJ.
 
Jadłospis 

17.06.2024 -  20.06.2024  

 

DATA

OBIAD

SKŁAD POSIŁKÓW

17.06.2024

PONIEDZIAŁEK

Zupa grochowa

Pieczywo mieszane (429 kcal)

Marchew, pietruszka, seler, por, cebula - 50g, ziemniaki 120g, groch 40g, boczek 10g, kiełbasa 10g, przyprawy

Ziemniaki, kotlet mielony, surówka z białej kapusty

Kompot wieloowocowy (564 kcal)

Ziemniaki 300g, masło ( śmietanka pasteryzowana), szynka 90g,  cebula 10g, jaja 6g, bułka 20g ( woda, mąka pszenna, margaryna: [oleje roślinne (palmowy, rzepakowy, kokosowy, częściowo utwardzony palmowy o zmiennych proporcjach), woda, emulgatory (mono-i di glicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyny), regulator kwasowości(kwas cytrynowy), barwnik (annato)]cukier, sól , drożdże ), kapusta biała 100g, kapusta biała 100g, marchew 20g, cebula 10g, koper, majonez 5g (olej rzepakowy rafinowany, musztarda (woda, ocet, gorczyca, cukier, sól, przyprawy), woda, żółtka jaj kurzych (7,0%,) musztarda( woda, gorczyca biała, ocet spirytusowy, sól, cukier, przyprawy aromatyczno-smakowe z dodatkiem barwnika naturalnego kurkuminy), przyprawy

18.06.2024

WTOREK

 

Rosół z makaronem

(231 kcal)

Marchew, pietruszka, seler, por, cebula - 55g, makaron 50g, (mąka pszenna, jaja płynne 9%, woda, przyprawa kurkuma 0,05) (korpus) przyprawy

Ziemniaki, udko pieczone, sałata ze śmietaną,

Kisiel (785 kcal)

Ziemniaki 300g,masło (śmietanka pasteryzowana), udko,  kisiel (skrobia, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), 1,1% sok z limonki w proszku (syrop glukozowy, koncentrat soku z limonki), aromat, ekstrakt z czarnej marchwi i hibiskusa, barwnik (betanina), witamina C, sól)przyprawy, sałata, śmietana 18 % 20g( śmietanka pasteryzowana, skrobia modyfikowana kukurydziana, żelatyna wieprzowa, kultury bakterii mlekowych)

19.06.2024

ŚRODA

 

Zupa porowa

Pieczywo mieszane (453 kcal)

 Marchew, pietruszka, seler, por, cebula - 50g, por 30g, ziemniaki 200g, śmietana 20g, natka, wywar mięsny wp., przyprawy

 

Łazanki

Kompot wieloowocowy (478 kcal)

Kapusta biała 80g, kapusta kiszona 70g, szynka 50g, cebula 10g, boczek 20g, makaron 50g (semolina z pszenicy durum, woda, może zawierać soję,  gorczycę)

 

20.06.2024
CZWARTEK

 

 

Zupa pomidorowa z ryżem

Pieczywo mieszane (437 kcal)

Marchew, pietruszka, seler, por, cebula - 50g, ryż 30g, natka, koncentrat pom.15g (28-30% z pomidorów uprawianych w sposób zrównoważony), śmietana 30% 20g, wywar drobiowy, przyprawy

Ziemniaki, stek wieprzowy, surówka selerowa

Kompot wieloowocowy (510 kcal)

Ziemniaki 300g, schab 100g, cebula 30g,  seler 30g, marchew 20g, jabłka 60g, śmietana 18% 25g (- śmietanka pasteryzowana, skrobia modyfikowana kukurydziana, żelatyna wieprzowa, kultury bakterii mlekowych), przyprawy

 

W stołówce szkolnej stosowana jest sól - 2 g na osobę, cukier 2 g na osobę.

 

Alergeny

Chleb zwykły (pieczywo mieszane pszenno-żytnie - mąka pszenna, woda, mąka żytnia, drożdże, sól)
Chleb razowy (mąka razowa żytnia, mąka pszenna, woda, sól, drożdże)
Śmietana 30% (śmietanka, stabilizator: karagen) 
W stołówce szkolnej stosowane są przyprawy, które mogą zawierać: gluten, gorczycę, soję, seler, jaja.

 

 

Artykuły

  • Program dla szkół

    Nasza szkoła podstawowa uczestniczy w unijnym Programie dla szkół, który jest realizowany z Krajowym Ośrodkiem Wsparcia Rolnictwa. Jest to program edukacyjny, dzięki któremu, w atrakcyjny sposób, dzieci uczą się zasad zdrowego odżywiania, regularnie spożywając w szkole dostarczone im owoce i warzywa oraz mleko i produkty mleczne.

    Każdy rodzic lub opiekun dziecka powinien zapoznać się z zasadami Programu i wyrazić zgodę na udział dziecka w Programie dla szkół.

     

    Czytaj Więcej o: Program dla szkół

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2017-01-04 17:36przez:
Opublikowano:2017-01-04 14:44przez: Edyta Kielin-Kowalska
Podmiot udostępniający: Zespół Szkół Ogólnokształcących im. Edwarda Szylki w Ożarowie
Odwiedziny:49624

Rejestr zmian

  • Brak wpisów.