DATA
|
OBIAD
|
SKŁAD POSIŁKÓW
|
22.04.2024
PONIEDZIAŁEK
|
Zupa brokułowa
Pieczywo mieszane (427 kcal)
|
Marchew, pietruszka, seler, por, cebula -50g, brokuł 100g, ziemniaki 120g, śmietana 20g, wywar mięsny wp., przyprawy
|
Ziemniaki, kotlet schabowy, mizeria
Kompot wieloowocowy
(510 kcal)
|
Ziemniaki 300g, masło (śmietanka pasteryzowana), schab 100g, bułka tarta 10g (mąka pszenna margaryna: oleje roślinne (palmowy, rzepakowy, kokosowy, częściowo utwardzony palmowy o zmiennych proporcjach), woda, emulgatory (mono-i di glicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyny), regulator kwasowości(kwas cytrynowy), barwnik (annato)]cukier, sól , drożdże ), jaja, rama profi 5g (woda, olej słonecznikowy (40%), aromaty, stabilizator (guma ksantanowa), emulgator(monostearynian poliksyetylenosorbitolu(polisirbat60), barwnik (karoteny, ogórek 90g, szczypiorek, śmietana 18 % 10g( śmietanka pasteryzowana, skrobia modyfikowana kukurydziana, żelatyna wieprzowa, kultury bakterii mlekowych), przyprawy
|
23.04.2024
WTOREK
|
Zupa pomidorowa z ryżem
Pieczywo mieszane (437 kcal)
|
Marchew, pietruszka, seler, por, cebula - 50g, ryż 30g, natka, koncentrat pom.15g (28-30% z pomidorów uprawianych w sposób zrównoważony), śmietana 30% 20g, wywar drobiowy, przyprawy
|
Ziemniaki, kotlet mielony drobiowy, surówka z kapusty pekińskiej
Kisiel ( 489 kcal)
|
Ziemniaki 300g, masło śmietanka pasteryzowana, filet z indyka 50g, filet 50g, bułka tarta 20( mąka pszenna margaryna: oleje roślinne (palmowy, rzepakowy, kokosowy, częściowo utwardzony palmowy o zmiennych proporcjach), woda, emulgatory (mono-i di glicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyny), regulator kwasowości(kwas cytrynowy), barwnik (annato)]cukier, sól , drożdże) , cebula 10g, jaja 6g, kap. pekińska 80g, marchew 10g, papryka 10g, cebula 10g, jogurt 4g (śmietanka, żywe kultury bakterii jogurtowych, wyselekcjonowane szczepy Lactobacillus acidophilus La-5), majonez 5g (olej rzepakowy rafinowany, musztarda (woda, ocet, gorczyca, cukier, sól, przyprawy), woda, żółtka jaj kurzych (7,0%), , przyprawy, kisiel (skrobia, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), 1,1% sok z limonki w proszku (syrop glukozowy, koncentrat soku z limonki), witamina C, sól, aromat, barwnik kurkumia)
|
24.04.2024
ŚRODA
|
Kapuśniak z kiszonej kapusty
Pieczywo mieszane (400 kcal)
|
Marchew, pietruszka, seler, por, cebula -50g, kapusta kiszona 60g, kiełbasa 10g, boczek 10g, ziemniaki 120g, przyprawy
|
Kopytka z tłuszczem
Kompot wieloowocowy (518kcal)
|
Kopytka 250g (ziemniaki 49%, skrobia ziemniaczana, woda, płatki ziemniaczane 9,9%, sól, mąka ryżowa, boczek surowy 20g
|
25.04.2024 CZWARTEK
|
Zupa pieczarkowa
Pieczywo mieszane (474 kcal)
|
Marchew, pietruszka, seler, por, cebula - 50g, ziemniaki 200g, śmietana 20g, wywar mięsny wp., pieczarka 40g
|
Ziemniaki, gołąbek bez zawijania w sosie pomidorowym, fasolka szparagowa ( 732 kcal)
Kompot wieloowocowy
|
Ziemniaki 300g, masło (śmietanka pasteryzowana, szynka 90g, ryż 20g, kapusta 50g, jaja 6g, bułka tarta 10g mąka pszenna margaryna: oleje roślinne (palmowy, rzepakowy, kokosowy, częściowo utwardzony palmowy o zmiennych proporcjach), woda, emulgatory (mono-i di glicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyny), regulator kwasowości(kwas cytrynowy), barwnik (annato)]cukier, sól , drożdże), koncentrat pom 10g (28-30% z pomidorów uprawianych w sposób zrównoważony), śmietana 10g, mąka 5g, fasolka szparagowa100g, bułka tarta 5g, masło 10g, przyprawy
|
26.04.2024
PIĄTEK
|
Zupa jarzynowa z kluseczkami
Pieczywo mieszane (404 kcal)
|
Marchew, pietruszka, seler, por, cebula - 70g, ziemniaki 100g, zacierka 30g, boczek 10g, przyprawy
|
Makaron z tuńczykiem
Kompot wieloowocowy (424 kcal)
|
Makaron 80g (mąka z pszenicy durum, woda), tuńczyk w 35g (tuńczyk, woda, sól, olej sojowy ), cebula 10g, pomidory kostka 40g (pomidory, sok pomidorowy, regulator kwasowości – kwas cytrynowy),koncentrat pom 10g (28-30% z pomidorów uprawianych w sposób zrównoważony ), pomidory suszone 20 g (pomidory suszone 56% (pomidory suszone 34%, woda, sól), olej rzepakowy, przyprawy)
|